banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Hilvan’da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı



Hilvan’da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif özellikle kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü. Sakal-ı Şerif sabah saatlerinde Hacı Maksut Camii’nde erkekler için öğleden sonra ise Eski Cami’de bayanlar için ziyarete açıldı.

Müftülük tarafından ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi gösterildi. Duygulu anların yaşandığı ziyaret,  saat 12.20’ye kadar sürdü. Duygularını dile getiren Cami hocalarından Ali Çoban, “Manevi duygular yaşadık ve özellikle sahabenin Hz Muhammed’e gösterdiği sevgisi aklımıza geldi. Savaşlarda Halid bin Velid’in Peygamber Efendimizin saçını bir sarığın içine koyup onunla birlikte savaşmıştır. Ve tüm savaşlarda muzaffer olduğu aklımıza gelmiştir.”

Hz Muhammed’in bize iki emanet bıraktığını belirten Çoban, “Buna sımsıkı sarıldığımızda sapıklığa düşmeyeceğiz. Efendimizin yokluğu özellikle bu dönemde daha zordur. Dünyanın her yerinde Müslümanlar kan ağlıyor. Bizim kurtuluşumuz, Kur’an ve sünnete sarılmaktadır.” dedi.

Sakal-ı Şerif ziyareti saat 17.oo’de sona erdi. (Ramazan Şefkatli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.