banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hilvan’da kan davası barışla sonuçlandı

Geçen Mart ayında Haliliye İlçesi’ne bağlı Koçak Mahallesi’nde birbirleriyle husumetli olan Çiftçi ve Kaçmaz aileleri arasında çıkan tartışmada üç kişi yaralanmış, tartışmayı önlemek amacıyla araya giren 40 yaşındaki 6 çocuk babası Fehmi Başkaldırma, kimin silahından çıktığı belirlenemeyen kurşunla hayatını kaybetmişti. Aileler arasındaki husumetin kan davasına dönüşmemesi için AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, tarafların barışmaları için arabuluculuk yaptı.

Bin 500 Kişiye ‘Barış yemeği’ verildi

Başkaldırma, Çiftçi ve Kaçmaz ailelerinin barışmaları için öncülük eden Kuskunlu Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Turgut ve iş adamı Emin Turgut’un ev sahipliğinde arabulucuların da aralarında bulunduğu bin 500 kişiye ‘barış yemeği’ verilerek kan davası sona erdirildi. Kuskunlu Mahallesi taziye evinde bir araya gelen 3 aile, Bozova Müftüsü Mustafa Turgut tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Her aileden çok sayıda kişinin katıldığı barış yemeğinde konuşan Ak parti Şanlıurfa Milletvekili Kürtçe hitap ederek 'Kalbinde insanlık, vicdan ve merhamet bulunan hiç kimse değil bir insan, bir kediye, bir karıncaya bile zarar vermek istemez. Bu olayda da bir tartışma neticesinde üzücü ama hiç kimsenin istemediği bir şekilde sonuçlandı. Kanaat önderlerimizin araya girmesiyle bugün sağlanan barış hepimizi mutlu etmiştir. Sağlanan barışın daimi olmasını temenni ediyorum' dedi.

Aralarında kan davası oluşan ailelerin barışmasına katkı sunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık 'Hilvan'ın en güzel yönü, kan davalarını gütmemesi ve her zaman barıştan yana olmalıdır. Bugün gerçekleştirilen barışa katkı sunan ve barış çağrılarımızı geri çevirmeyen ailelerin tüm fertlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun' şeklinde konuştu.

Barışın insancıl olduğunu ve olması gerektiğini belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu 'Kan davası gün geçtikçe harlanan bir ateştir. Her kim bu ateşin sönmesine emek verdiyse Allah razı olsun. İnşallah barışımız daim olur' şeklinde konuştu.

Bir kişinin ölümüyle başlayan kan davasını bitirmek için öncülük edip barış yemeğine ev yemeğine ev sahipliği yapan iş adamı Emin Turgut 'Barış için ricamızı kırmayıp bugün bir araya gelen tüm dost ve akrabalarıma teşekkür ediyorum'.

Kan davasının sona erdirildiği barış yemeğinin ardından taraflar bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasurfali 5 yıl önce

Millet Mars a gidip toprak analizi yapiyor, urfada lan davasi hala var. Baltagirmemis orman kabilesine gore gelismisiz ama