banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

HDP İslami değerlere tahammülsüz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır’da faaliyet yürüten PKK/HDP’ye yakın STK’ların sanat adı altında düzenlediği etkinlikte İslam’ın şiarlarına ve Müslüman kadının çarşafına yine açıkça hakaret edildi.

Çıplak kadın vücudunun resmedildiği görüntülere sanat adı altıda tazimde bulunan PKK/HDP’lilerin, Müslüman kadının iffet ve onuru olan örtüye ve çarşafa hakaret ederek, Kürdistan kadınının kadim giysisi çarşafı köleliğin sembolü olarak göstermesi ise dikkatlerden kaçmadı.

SümerparkAmed Sanat Galerisi, Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda sergilenen NÜ tabloları sanat diye alkışlayan PKK/HDP’liler, Müslüman kadının giysisi olan çarşafı ise köleliğin sembolü olarak nitelendirip, çarşaf giydirdikleri kadınların eline zincirler vurarak İslam’a ve İslam’ın değerlerine karşı olan tavırlarını bir kez daha ortaya koymaları özellikle sosyal medya üzerinde büyük bir tepki ile karşılandı.

Çarşaf köleliğin sembolü olarak gösterildi

Diyarbakır’da Uluslararası Kürdistan Sanat Buluşması kapsamında Avrupa ve birçok ülkeden 230’a yakın katılımcının da katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Müslüman Kürd kadınının giydiği çarşafın açıkça hedef alınması ve köleliğin sembolü olarak gösterilmesi PKK/HDP’lilerin ilk saldırısı değil.


Hatırlanacağı üzere 26-27 Kasım tarihlerinde Silopi, Mazıdağı ve Cizre’de de çarşafın, köleliğin sembolü olarak gösterildiği bir açıklama yapılmış ve yapılan bu etkinlik sonrası Cizre'de basın açıklaması yaparak tepkisini ortaya koyan dindar insanlar hedef haline getirilerek evlerinde yakılmak istenmişlerdi.

30 Mart seçim sürecinde de Hür Dava Partisi’nin Van’da düzenlediği mitinge katılan tesettürlü kadınlara yine aynı grup tarafından saldırılar düzenlenmiş, çarşaflı kadınlar linç edilmek istenmişti. Yine bunun dışında Van’da Namus olgusunu dışlayan Van Büyükşehir belediyesinin “Toplumsal bir Kabustur Namus” pankartları günlerce konuşulmuş ve tepki çekmişti.

HDP’li İslamcıların! Tavrı merak ediliyor

HDP/PKK’nin İslam’a ve İslam’ın kutsal şiarlarına yaptığı bu hakarete HDP içinde kendilerini İslamcı olarak nitelendiren ve Cizre olaylarında gerekli tavrı ortaya koymadıkları için bölge insanları tarafından eleştirilen Milletvekili ve yöneticilerinin ise ne tepki vereceği merak ediliyor.

Her fırsatta bölge halkının kutsallarına ve değerlerine saldıran PKK/HDP’nin tavırlarının uzantıları olan ve kendileri İslami olarak niteleyen uzantıları tarafından görülmemesi ve gündeme getirilmemesi ise ibretle karşılanıyor.

Sosyal Medya’dan tepki yağdı

HDP/PKK’nin bu İslam düşmanı tavrına kısa sürede Sosyal Medya’da büyük tepki yağdı. Sosyal Medya kullanıcıları Twitter ve Facebook’ta #İslamveÇarşafDüşmanıHDPKK tagı altında birleşerek bu tepkilerini dile getirdiler.  (Fikret Özkan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.