banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Harran Üniversitesi Ormanlık Alanda Yangın

Şanlıurfa’da Ciğerimiz Yanmasın

21.05.2020 tarihinde Şanlıurfa – Gaziantep  Otoyolda saat 19.45 sıralarında Harran Üniversitesi  Yeşil kuşak  Ağaçlandırma sahasında  yangın çıktı. Otomobilden atılan sigara izmaritinin kuru otları tutuşturması sonucunda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü ve 3 dönümlük alanda etkili oldu. Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğüne ait yangın işçileri, arazöz ve ilk müdahale aracı ile yangına müdahale edilerek hızlı bir şekilde söndürüldü.  

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Cevdet ÇİÇEK, “Uzun yılların sıcaklık rekorlarının kırıldığı bir Mayıs ayı yaşıyoruz. Aniden gelen aşırı sıcaklar bölgemizde orman yangını riskini de artırdı. Temmuz ve Ağustos aylarında yaşamamız gereken sıcaklığı bu günlerde yaşamaktayız. Sıcaklıklar arttığı için arazöz ve yangın söndürme ekiplerimi teyakkuz halinde hazır bekliyor. İlk müdahale araçlarımız kritik noktalarda konuşlanarak devriye görevi yaptırıyoruz. Ormanlık alanlarda çok çeşitli canlı barındırıyor. Burası aynı zamanda mesire alanı ve böyle olunca insanlar dinlenmek için hafta sonu burayı kullanıyorlar. Türkiye'de çıkan orman yangınlarının yüzde 95'i insan kaynaklı oluyor. Vatandaşlarımız gelip dinlensinler, pikniklerini yapsınlar ama lütfen giderken arkalarına bir baksınlar. Mangal ateşi bırakıp bırakmadıklarına dair. Dünya’yı ve Ülkemizi Saran Korona Virüs ( COVİD-19 ) Sağlık Çalışanlarımızı gayretli çalışmalarıyla, Halkımızın desteğiyle ‘’ Evde Kal ‘’ çağrısına uyarak güzel neticelerin alındığı görülmektedir. Orman Çalışanları 7/24 Gece-gündüz arazide çalışarak  Kentteki ormanları büyük özveriyle koruduklarını dile getiren Kaya, her yıl binlerce dekar alanda ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını biz orman alanlarını hem koruyoruz hem de bunun dışında ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Halkımızın desteği ile Daha Yeşil Bir Şanlıurfa için Orman Bölge Müdürlüğü olarak çalışacaklarını ve halkımızdan dağlardaki yeşil gerdanlığı korumak için yaktıkları ateşleri tedbirli yakmaları bunun dışında da şoför arkadaşlarımızın içtiği sigaraları araçlardan atmamalarını istiyoruz. Ormanlarımız kolay üretilmemektedir. Kolay bir şekilde tesis edilmemektedir. Bu nedenle küçük bir hatayla bu ormanlarımız zarar görebilmektedir. Bizin ricamız insanlarımızın bu konuda tedbirli olmaları.” Yoksa bir izmaritle yeşil görünümlü gerdanlığı küle çeviririz. Vatandaşlarımızdan Dumanı gören vatandaşlar zaman geçirmeden hemen ’’Ücretsiz Alo 177 ’’ Orman Yangın İhbar hattına ihbarda bulunurlarsa, ekiplerimiz hızlı bir şekilde yangınlara müdahale edecektir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.