banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Halfeti'nin otopark sorunu ne olacak? Büyükşehir  devrede



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, turizm bölgelerine yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Bozova - Çatak arasındaki güzergahta çalışmalarını tamamlayarak bölgeyi cazibe merkezi haline getiren Büyükşehir Belediyesi, Halfeti'de yaşanan otopark sorunun çözümü için de kolları sıvadı.

Tarihi ve doğa güzelliği ile öne çıkan eski Halfeti yerleşim merkezinde daha önceki dönemlerde yaşanan gelişi güzel araç parkının önüne geçebilmek için geleceğe yönelik proje üreten Büyükşehir Belediyesi, 5'i otobüs, 280'i otomobil olmak üzere toplamda 285 araçlık dev otoparkın yapım çalışmalarını sürdürüyor.

12 BİN 470 METREKARELİK DEV OTOPARK

'Cittaslow' yani yavaş şehir unvanına sahip Halfeti'de geçtiğimiz ay yapımına başlanan otopark için 7 bin 498 metrekare açık alan olmak üzere toplamda 12 bin 470 metrekarelik bir alanda çalışma başlatıldı. Bölgenin dokusuna uygun olarak yapılacak ve içerisinde bulunduğumuz turizm sezonunda yerli ve yabancı turistleri olumsuz etkilememesi hassasiyeti ile sürdürülen çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçe merkezindeki turistik bölgelerde gelişi güzel park sorununun önüne geçilmiş olacak. 87 bin metreküp dolgunun da kullanılacağı otopark çalışmasının kısa bir sürede tamamlanması amaçlanıyor.  

BAŞKAN ÇİFTÇİ, ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

Halfeti'de devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yetkililerden bilgi alarak otoparkın bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesini istedi.

Doğası, tarihi, siyah gülü ve Fırat'ı ile Halfeti'nin turizmde kalkınması için Büyükşehir olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak gerek alt ve üst yapı ile gerekse sosyal ve kültürel etkinliklerle Halfeti ilçemizi bir adım daha öteye taşımak için üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaIlçeHAALFFETİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.