banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

HADER Başkan Av. Yaşar; Mısır'daki gerici darbeyi kınıyoruz

Başkan Yaşar yaptığı açıklamada darbeyi kınayarak; "Mısır’da Millet iradesini ayaklar altına alan ve halkın serbest seçimler ile belirlediği Cumhurbaşkanı ve bağlı yönetimi görev yapmaktan alıkoyan, gerici bir darbe yapıldı. Gerici diyoruz zira; demokrasi: askeri vesayet rejiminden daha ileri bir yönetim şeklidir.

Türkiye’de siyasette önemli roller oynaması beklenen kişilerden bazıları memnun ve ferahlamış bir tavırla; ‘demokrasinin sandıktan ibaret olmadığının bir daha görüldüğünü’ söylemektedirler. Bu söz demagojiden (mugalata) ibarettir. Evet yönetimin bütün insanları (halkı) memnun etmesi bir idealdir ama uygulamada ancak mümkün olan en fazla insanın memnun edilmesinden bahsedilebilir.   Bu da demokrasi ve çoğunluğun iradesi ile yöneticilerin belirlenmesidir. Demokrasi, bir siyaset bilimi hocasının deyimiyle “kim yönetmeli?” sorusuna ‘çoğunluk’ cevabını veren yönetim şeklidir. Bunun sebebi de,  azınlığın yönetmesine karşılık, çoğunluk yönetimi daha fazla insanı temsil ve bu yolla tatmin ettiği içindir.  Demokrasinin en önemli özelliği ise beğenilmeyen, istenmeyen iktidarın değiştirilme yetkisini halka veren bir rejim olmasıdır. “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözü üzerinden seçimin olmadığı, çoğunluğun yönetmediği bir sistem çıkartmaya kalkanlar, demokrasi adına konuşmamalıdırlar. Demokraside asgari şart, çoğunluğun yönetmesidir. Çoğunluğun yönetimde olmadığı bir rejim olsa olsa ancak azınlık diktası olabilir.

Darbeden memnun olanların profiline bakmak bile (Suud monarşisi, İsrail, Esed, BAE., vs.) bize bir fikir vermektedir. Eğer darbe iyi bir şey olsaydı ileri bilim ve ekonomi seviyelerinde olan Batı Avrupa ülkelerinde, ABD’de ve Japonya’da zaman zaman darbelerin olması beklenirdi. Tahrir meydanında darbeyi destekleyen kalabalıkların hangi yöntemlerle kotarılmış bindirilmiş kıtalar olduğunu Türkiye tecrübesinden çok iyi bilmekteyiz. Tahrir’de toplananların darbeye uğrayan yönetime oy vermemiş azınlığın mensupları olduğu açıktır.

Mısır’da gerçekleşen darbe üzerinden Türkiye demokrasisine ve seçilmiş hükümetine aba altından sopa gösterenler Türkiye’nin 1980 Türkiyesi olmadığını ve bu halkın kazanımlarına sahip çıktığını-çıkacağını bilmelidirler." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.