banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber Urfa Haber Urfa Haberleri

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RTS BÖLÜMÜNDEN FİLİSTİN'DEKİ DİRENİŞE FİLMLERLE SELAM

Şanlıurfa'yı tarih, turizm, sanat ve  sosyo-külturel olmak üzere birçok alanda ülkemize ve dünyaya tanitma yolunda insiyatif almaya çalışan Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü düzenlediği etkinliklerle bu misyonu yerine getirmeye çalışıyor. 

Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Binasinda yer alan Cep Sinemasinda 25-29 Aralık tarihlerinde Filistin'de yaşanan, çoğunluğu çocuk ve kadınların hayatını kaybettiği katliamlara dikkat çekmek amacıyla "Filistin Film Günleri" düzenlenecek.

Etkinlik hakkında bilgi veren Radyo Televizyon Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Halil YAŞAR, Filistin’de yüzyıla yakındır yaşanan işgal ve giderek artan zulme dikkat çekerek "Gazze başta olmak üzere Filistin'deki zulmün bir an önce durdurulması, insani vicdanlarda çoktan mahkum olmuş olan İsrail ve yöneticilerinin uluslararası toplum ve kurumlar nezdinde de mahkum olacağını" belirterek özellikle genç nesillerin bu davaya sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdi. 

Programa desteklerinden ötürü Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ve GSF dekanı Prof. Dr. Nihat Denek' e teşekkür eden YAŞAR, etkinliğin esas mimarı olarak tanıttığı Arş. Gör. Orhan SEZGİN' e süreçteki rolü dolayısyla ayrıca teşekkür etti. 

Arş. Gör. Orhan SEZGİN ise "Kudüs davasını, Filistin’deki zulmü anlatmanın farklı yolları da var dedik ve böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Özellikle 7 Ekim tarihinde başlayan Aksa Tufanı direnişinden sonra işgalciler hiçbir insani ve hukuki norm tanımadan katliamlar gerçekleştiriyor. Bizler de bu işgal ve zulme dikkat çekmek amacıyla işgali anlatan filmler yoluyla kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçladık. 25-29 Aralık tarihlerinde "Filistin Film Günleri" etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz dedi."

Filistin Film Etkinlikleri kapsamında 

25 Aralık Pazartesi Saat 11'de "İşgal" Saat 14'te "5 Kırık Kamera"

26 Aralık Salı Günü Saat 11 de "Geride Kalan"

27 Aralık Çarşamba Günü Saat 11 de "Saldırı"

28 Aralık Perşembe Günü Saat 14'te "Hakaret"

 29 Aralık Cuma Gunu Saat 10'da "200 Metre" Saat 15'te "3000 Gece" filmleri İzlettirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.