banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Güvenç; Bu coğrafyada hepimize yer var

Temel atma törenine Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek İlçe Belediye Başkanı Murat Fatih Bucak, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve davetliler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, öğrenci yurtlarının önemine değinerek bu yurtların yapılmasında emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Bu tür müesseselerin gençliği ayağa kaldıracağını söyleyen Vali Güvenç, “Bu müesseseler gençliğimizi ayağı kaldıracak, geleceğimizi garantiye alacak. Bunun çabası ve gayreti içerisindeyiz” dedi.

“Ayrım yapmadan devlet milletin hizmetindedir”

Memlekette barış, merhamet, kardeşlik ve şefkat rüzgârlarının estiğini anlatan Vali Güvenç,  “Özümüze dönüyoruz. Tarihimizi, medeniyetimizi yeniden yazıyoruz. Milletimizle; doğulusuyla, batılısıyla; Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla; zenginiyle, fakiriyle; yaşlısıyla, genciyle; kadınıyla, erkeğiyle yazıyoruz. Anlayışımız sivil bir medeniyettir. Öteden beri böyle sivilin, bireyin, insanların kurduğu bir medeniyeti sizlerin eliyle yapıyoruz. Fabrikaları sanayileri özel sektöre kurduruyoruz. Eğitim kurumlarını, eğitim müesseselerini, hastaneleri de artık sizler kuruyorsunuz. Devletteki anlayışı değiştirdik. Piyasaya hâkim olan devletten piyasaya hakem olan devlete geçtik. Ayrım yapmadan devlet milletin hizmetindedir” dedi.

“Türk anası da, Kürt anası da,  Arap anası da ağlamayacak”

Devletin varoluş amacının milletin huzuru ve dinini, diyanetini, dilini, kültürünü rahat yaşaması olduğunu kaydeden Vali Güvenç; “Bir veriyoruz, Allah beşe çeviriyor. Eminim ki yapılan bu müesseselerde eğitim gören çocuklar bizleri fersah fersah geçecekler. Onların Türkiye’sinde kan olmayacak, gözyaşı olmayacak, ölüm olmayacak, cinayet olmayacak, genç yaşta çocuklar toprağa düşmeyecek. Türk anası da, Kürt anası da,  Arap anası da ağlamayacak” dedi.

“Paylaşmayı, birleşmeyi, dayanışmayı, bilelim”

“Bu coğrafyada hepimize yer var” diyen Vali Güvenç; “Paylaşmayı, birleşmeyi, dayanışmayı, çalışmayı bilelim. Bereketi de Allah’tandır. Bizim anlayışımızda yaratılana yaratandan ötürü sevgi vardır, hürmet vardır, kabul etme vardır” dedi.

Hz. Ali’nin bir valisine yazdığı mektuptan esinlenerek konuşmasını sürdüren Vali Güvenç konuşmasında Hz. Ali’nin şu sözlerine yer verdi: “Ey Vali! İnsanlara adil davran, insanlara iyi davran, insanlara hoşgörü göster, o insanlar ya din itibariyle kardeşindir ya da yaratılış itibariyle eşitindir”. Vali Güvenç, “Rehberimiz, ilacımız, tedavimiz işte bu. Büyüklerimizin işaret ettiği bu güzel yoldadır” dedi.

Temel atma törenine Vali Celalettin Güvenç’le katılan Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç de törene katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek; “Çok hayırlı bir hizmetin başlangıcı. Böyle bir program dolayısıyla Siverek’te olmaktan çok mutluyum. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. İnşallah daha büyük hizmetleri de nasip etsin. Çok genç ve dinamik bir nüfus var. Gerçekten bu gençleri görünce çok mutlu oluyoruz. Bu nüfus bizim geleceğimiz” dedi.

Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez ise, kente her geçen gün yeni bir eğitim kurumu kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “2 bin 222 metrekare arsa üzerine yapacağımız yurdumuz 100 talebe kapasiteli olacak. Yurdumuzun iki yılda bitirilmesi planlanıyor. Eğitim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği tarafından yapılan yurdumuza Boduroğlu ailesi çok ciddi destek verdi. Yurdumuza da Boduroğlu ailesinin vefat eden oğlu Abdurrahman Boduroğlu'nun adını vereceğiz” dedi.

Mobese Sistemini İnceledi

Siverek’teki Yurt temel atma töreninin ardından Vali Güvenç, beraberindeki heyetle birlikte Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek ilçede faaliyete giren mobese sistemi hakkında İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil’den bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.