banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Antalyaspor

Gezi Parkı eylemlerini destekleyen sanatçılara ilanlı tepki

Genel merkezi Şanlıurfa'da bulunan Anadolu Yazarlar Birliği, ilde günlük yayın yapan Sembol gazetesine verdiği 'Biz de Endişeliyiz’ başlıklı tam sayfa ilanda bazı sanatçıların son dönemlerde 'ötekileştirici' ve 'ortalığı bulandırıcı' davranışlar içerisine girdiği belirtildi. İlanda; "Nutuklar atarak gezmedikleri yerler, görmedikleri kişiler üzerinde hak iddia eden, halka rağmen halk için hareket eden marjinal Türk sanatçısının yeni temsilcilerin, son zamanlardaki ötekileştirici, ortalığı bulandırıcı manipülatif tavır ve davranışlardan dolayı Biz de kaygılıyız!” ifadelerine yer verildi.

"
Tek doğrunun kendilerine ait olduğunu düşünen sanatçılar karşısında kaygılıyız." denilen ilanda, şunlar kaydedildi: "Sanat ve sanatçıyı gibi iki evrensel kavramı kendi ideoloji doğrultusunda marjinalleştiren, kendi anlayış ve düşünceleri dışındaki sanatı sanat, sanatçıyı da sanatçı kabul etmeyen; tek doğruların kendilerine ait olduğunu dayatan jakoben sanat anlayışından biz de kaygılıyız!
"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.