banner2
Öne Çıkanlar Sacha Boey PKK mazhar bağlı Bilal imam Halil Şeffaf

Gerem; Elinde silah olan gücün muhatap alınması hataydı



Son yaşanan olaylar sonrası gelişmelerin tüm bölge halkını mağdur ettiğini belirten Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, birilerinin eskilere dönmek için düğmeye bastığını ifade etti.

İnsanların yan yana kardeşçe yaşadıklarını ifade eden Gerem, “Birileri eskilere dönmek için düğmeye bastı. Dünyada sırtını teröre dayayan hiçbir güç kendi toplumuna refah huzur getirmemiştir. Terörden ümitleri olanların hevesleri kursaklarında kalacaktır.” diye konuştu.

“Mütedeyyin Kürt halkı dikkate alınmadı”

Çözüm sürecinde sadece elinde silah olan gücün muhatap alınmasının süreci pamuk ipliğine bağladığını belirten Gerem, “Çözüm süreci yapılırken gerek Akil İnsanlar Heyeti olsun gerek Sivil Toplum Kuruluşları olsun aynı şeyleri söyledi. Bugün yine tekrarlıyoruz. Güneydoğu'da mütedeyyin Kürt halkı dikkate alınmadı. Sadece elinde silah olan güç muhatap alındı. Bu da sürecin pamuk ipine bağlandığının göstergesiydi.” dedi.

Türk, Kürt ve Arapların adeta et ile tırnak gibi olduğunu söyleyen Gerem, “Eğer çözüm süreci biterse bunun sonunda çok ağır bedeller ödenecektir.  Halk kardeşçe, yan yana yaşamak istiyor. Bizim yıllardır olan ilişkilerimiz var. Artık birbirimizle akraba olmuşuz. Türk ile Kürt ile Arap ile el ile tırnak gibi olmuşuz. Ümmet olma şuuruyla 70 tane millet birlikte kardeşçe yaşıyor.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinde yaşanan hataların görülerek buna göre yeni adımların atılması gerektiğini söyleyen Gerem, aramıza fitne tohumu ekmek isteyen şer güçlerine fırsat vermemek için etkili ve yetkili kurumların mutlaka kalıcı bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.