banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Urfa Urfa Haber Urfa Haberleri

Gazetecinin darp edilmesi Valilikçe soruşturulsun

Eğitim Bir Sen İHA Muhabiri Mustafa Demircinin Çevik kuvvet polisi tarafından darp edilmesini kınadı. Valilikçe bir soruşturma başlatılmasını istedi.

Eğitim Bir Senden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; Daha bu sabah bir öğretmenimize Viranşehir’de yapılan çirkin saldırıyı kınarken, vatandaşların devlet memurlarına bu kadar kolay saldırabilmelerini eleştirirken, polis memurlarının gazeteci arkadaşlarımıza uyguladığı şiddet haberlerinden birini daha aldık. İhlas Haber Ajansı Şanlıurfa Muhabiri Mustafa Demirci’ye Şanlıurfa Belediye’sinin festival programında çevik kuvvet ekipleri tarafından şiddet uygulandığı haberi, daha 3 gün önce darp sonucu gözlüğü kırılan, kamerası yerlere çalınan Kanal Urfa muhabiri Umut Deli’ye yapılan saldırı sonrası hepimizin paylaştığı temennileri boşa çıkardı. Habercilik görevini yerine getirmeye çalışan Umut, intihara kalkışan vatandaşı görüntülemeye çalışırken kendini yerlerde bulmuştu.

 Sebebi basın kartı tartışması olduğu iddia edilen darpla ilgili olarak zihinlerimizi en çok kurcalayan konu ise şu:  Üst araması yapılan yerde çevik kuvvet ekipleri,  amirlerinin emrini yerine getirerek bu saldırıları yapıyorlarsa bu vahim, eğer amirlerinin böyle bir emri yoksa ve polis memurları keyfi olarak darp girişiminde bulunuyorlarsa bu daha vahim. Her iki durumda da Valilikçe bir soruşturma başlatılması, bu keyfi uygulamaların tekrarının yaşanmaması için çok önemlidir. Mustafa Demirci kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi sunar, bu tatsız olayların bir tekrarlanmamasını temenni ederiz.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.