banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Viranşehir Urfa Haber Balıklıgöl

Gap Kız Meslek Lisesi Salonuna kavuştu‏
Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı (SODES) tarafından desteklenen “Kız Çocuklarını Tiyatroya ve Halk Oyunlarına Kazandırma Projesi” kapsamında yapımı tamamlanan GAP Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çok Amaçlı salon düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılışa Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay,  Okul Müdürü Zahit Dalbaşı, Okul Müdürleri, Ar-Ge birimi çalışanları, mahalle sakinleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenden sonra okulun tanıtımı içeren bir slâyt gösterisi yapıldı. Toplam 100 bin TL’ye mal olan ve Eyyübiye bölgesinde bulunan okulların da yararlanacağı ve çeşitli tiyatro, drama gibi kursların verileceği salonun açılış konuşmasını Okul Müdürü Zahit Dalbaşı yaptı.

Dalbaşı, “Salonumuz Kız çocuklarını tiyatroya ve halk oyunlarına kazandırma projesi çerçevesinde çok amaçlı salona kavuşmuştur. Bu salonda Halk Oyunları, Tiyatro gösterileri, münazaralar Şiir dinletisi gibi birçok sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak ve biraz sonra da okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan Halk oyunları ve tiyatro gösterilerini hep birlikte bu solanda izleyeceğiz. Ben Okulumuza bu solunun kazandırılmasında emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Daha sonra Ar-Ge görevlisi Remzi Yeşilyurt, buna benzer çalışmalarımız 2011 yılında rekor düzeyde olduğunu, müdürümüz de salonun amacını çok güzel özetlediğini  söyledi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay, “salonun bu bölge insanına büyük hizmeti olacağını, bu çalışmaların ilimizin her tarafında olması için müdürlük olarak çalıştıklarını” dile getirdikten sonra  herkese hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Gap Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro ve halk oyunları gösterileri ile törene devam edildi.

Ailelerin izlediği gösterilerin sonunda izleyenler, kız öğrencilerin tiyatrodaki başarılı rolleri dakikalarca ayakta alkışladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.