banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Eyyübiye Belediyesinden yüzlerce kişiye iş!..

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayacak olan devasa Sera Kent projesinin ihalesinin yapıldığını açıkladı. Sera Kent’in kurulacağı alanı inceleyen Başkan Kuş,” Söz vermiştik, bunu da yaptık.” Dedi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Eyyübiye Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol ile ilçeye dev sera kent tesisinin kurulması için ilk adım atılmıştı. Protokol sonrası kolları sıvayan Eyyübiye Belediyesi, projenin ihale işlemini de gerçekleştirdi. İlçede istihdam oluşturma adına çalışmalar yürüten Başkan Kuş, Sera projesi ile işsizliğin önüne geçmeyi hedefliyor. Eyyübiye Belediyesine ait 55 dönümlük alanın 20 dönümlük alanında ilk etap çalışmalarının kısa süre başlanıp, birkaç ay içinde hayata geçirileceğini belirten Başkan Kuş, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Samak’la birlikte alanda incelemelerde bulundu.

ilçede 3 adet 5 dekarlık, 10 adet 1 dekarlık ve 4 adet 250 metrekarelik sera yaptırılarak, buralarda üretim gerçekleştirilecek. Ayrıca 250’şer metrekarelik seralarda alternatif ürün yetiştiriciliğine yönelik demostrasyon çalışmaları da yapılacak.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Sera Kent projesinde ihale işleminin tamamlandığını ve projenin kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.