banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

“Evlerimiz su altında, koltuk halı diye bir şey kalmadı”

Merkez Sancaktar Mahallesinde Haliliye Belediyesinin alt yapı çalışması yapan iş makinelerinden birinin su borusunu patlattığı iddia edildi. Mahalleyi su basarken evlerini su basan mahalleli isyan etti.

Duruma tepki gösteren mahalle sakinlerinden Mahmut Onkardeş sıkıntının 10 yıldır aynı şekilde devam ettiğini belirtti. “Haliliye Belediyesine gittim, bana itfaiyeye git dediler. İtfaiyeye gittim aracımız su çekmiyor dediler. Beyaz Masa’ya gittim bana diyorlar ki, ŞUSKİ’ye git. ŞUSKİ’ye gittim beni kovdular. Bütün parkların suyu akıp buraya doluyor, 10 yıldır her sene aynı sıkıntıyı çekiyoruz, her sene evlerimizi su basıyor. Belediyenin kepçesi geldi, patlattı, kaçtı gitti. Buraya kayık bile koyabilirsin. Fakı Baba geldiğinde de demiştim buraya taş döşeyin, bir şey yapamayız dedi. Şimdi belediyenin makineleri burada deneme yapıyor, ağaç mı dikecekler buraya hep toprak döküyorlar. Haliliye Belediyesi mi bakıyor buraya, kim bakıyorsa o gelsin bura otursun, ne yapıyorsa yapsın.” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Evlerimiz su altında, koltuk halı diye bir şey kalmadı”

Durumdan şikâyetçi olan mahalle sakinlerinden Aziz Yavuz ise evlerini su bastığını söyleyerek, “Buraya moloz getirip döküyorlar, sonra bu molozları Suriyelilere satıyorlar. Kaç defe dedik ki buraya moloz dökmeyin, yine anı şeyi yapmaya devam ettiler. Kepçe geldi şebeke suyunu kırdı, bütün evleri su bastı. Kaç defa belediyeyi ikaz ettik, evlerimiz şuan su altında, koltuk, halı diye bir şey kalmadı, yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.

“Burayı belediye bu hale getirdi”

Defalarca Belediye Başkanının yanına gittiğini söyleyen Halis Temur, her defasında eli boş döndüğünü belirterek, “4-5 defa Belediye Başkanının yanına gittim, sorumluyu da bulamadım, yardımcıyı da bulamadım. Her yağmur yağdığında burası böyle gölet oluyor, bütün su buraya geliyor. Burayı belediye bu hale getirdi, belediye bu toprağı buradan kazdı, oraya götürdü, bir taraf yüksek bir taraf çukur. Hafif bir yağmur yağdığında evlerimiz suya batıyor. Biz onlardan memnun değiliz, onları Allah’a havale ediyoruz başka bir şey demiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Sürmeli/Abdulhekim Bulut - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.