banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

EKİNCİ, TÜRKMENE YARDIM ELİNİ UZATTI

Irak’ın Telafer kentinde, çatışmalardan kaçan yaklaşık 610 Türkmen, Suriye’den Akçakale sınır kapısına gelerek Türkiye’ye giriş yapmıştı.  Sınırdan güvenlik güçlerinin desteği ile alınan kadın, çocuk ve yaşlı Türkmenler, Akçakale’deki Kapalı Spor Salonuna yerleştirildi. Kapalı spor salonunu geçiş güzergâhı olarak kullanan Türkmen mültecilere Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yardım elini uzattı. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Türkmen Mülteciler için yardım seferberliği başlatan Başkan Ekinci, “bu drama sessiz kalamayız” dedi.

Akçakale Kapalı Spor Salonunda kalan Türkmen mülteciler için hareket geçen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleriyle birlikte yardım malzemelerini teslim etmek üzere Akçakale’ye gitti. Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve yetkililer tarafından karşılanan Başkan Ekinci beraberindekilerle birlikte bir süre incelemelerde bulundu. Kapalı spor Salonunda kalan 610 Türkmen mülteci için 100 yatak, 650 çocuk bezi, 650 süt, 130 su, 130 meyve suyu ve gıda paketlerini yetkililere teslim eden Başkan Ekinci, mazlumlara yardımların devam edeceğini belirtti.

“İNSANLIK DRAMINA DUYARSIZ KALAMAYIZ”

Başkan Ekinci, ‘’Bu insanlık dramı maalesef halen devam etmektedir. Ortadoğu coğrafyası gittikçe de kaynıyor. Bundan mutlaka nemalananlar vardır. Birilerinin işlerine geldiği için bu kargaşa devam edecek gibi görünüyor. Huzur ve istikrar olan ülkemizde bu insanlarımız gelmeye devam ediyor. Daha önce Kobani’de, Aynel Arap’dan gelenler oldu. Yezidiler de bizim ülkemize geldiler. Bugün de yine Türkmen kardeşlerimiz Akçakale sınır kapımızdan geldiler. Dolayısıyla gelen misafirlerimiz sıkıntı yaşayan kardeşlerimizdir. Bunların sıkıntılarına bir nebze de olsa yardımcı olmak anlamında buradayız. Burada özellikle çocuklara yönelik gıda malzemesi, hijyen malzemesi, yatak tarzı malzemeler olsun bu nokta da Eyyübiye Belediyesi olarak bir çalışma başlattık. Bugün bu malzemelerimizin dağıtımını yapacağız. Şimdiye kadar 5 milyar dolara yakın mültecilere yardım eden bir ülkeyiz. Tüm dünyanın yapmış olduğu yardımlar 250 milyon dolardır. Bizim rakamlarımız gittikçe artarken, onların ki sabit 250 milyon doları geçemedi. Bizler Türkiye Vatandaşı olarak iktidarımızın şimdiye kadar bu insanlara, mazlumlara, mağdur insanlara gösterdiği yardımseverliği yapmaya çalışıyoruz. Rabbim bu tür acıları bir daha yaşatmasın. İnşallah bu son olur diyelim. Akçakale halkının, Şanlıurfa halkının şimdiye kadar göstermiş olduğu sabırdan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. ‘’ Dedi.

“SADECE EYYÜBİYE BELEDİYESİ YARDIM ELİNİ UZATTI”

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ise, ‘’Eyyübiye belediyesi yeni belediye olmasına rağmen hem Kobani’ye, hem Akçakale’ye yapmış olduğu yardımlarından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizlerde Akçakale olarak bu sıkıntıların içersindeyiz. Ama Eyyübiye Belediyesi dışında hiçbir belediye bizlere destek vermedi. Başkanımız Ekinci ile bundan 1 ay önce konuştuğumuzda eksikliklerimiz ve ihtiyaçlarımızın olduğunu belirttim. Başkan Ekinci liste yapmamızı ne gerekiyorsa yapacağını belirtti. Gerçektende hazırlık aşamasında hemen gelip teslim etti. Ve bizlerde dağıtımını yaptık. Bugünde Türkmen kardeşlerimize aynı şekilde dağıtımını yapacağız. Akçakale halkı adına Eyyübiye Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ekinci’ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler isteriz ki tüm belediyeler daha duyarlı olsun. Bizim ilçe de yaşayan mülteciler 81 bin civarındadır. Bu sıkıntıları ancak ilçe halkımız bilir. Şuanda Kobani’deki çatışmalar bitti. İlçemizin yakın köylerine 5 km uzaklığında halen çatışmaların devam ediyor. Yarın veya diğer günlerde Suruç’ta olan göçün iki katı olabilir. Bundan sonra Rakka’ya çatışmalar geçebilir. Bizler ifade edemeyeceğimiz sıkıntıları yine yaşacağız. O kadar belediyeleri aradık içlerinde sadece ifade ettiğimiz gibi yeni belediye olmasına rağmen Eyyübiye Belediyesi yardım elini uzatmıştır.  ‘’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.