banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi Akhisar Belediyespor

Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri saat 09.00’da Rabia Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne kadar yapılacak olan yürüyüş ile başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in de katılması beklenilen yürüyüş sonrasında Büyükşehir Belediyesi önünde “Engelli Şarj İstasyonu”nun açılışı yapılacak. Daha sonra yürüyüş kortejindeki ailelerle birlikte çocuklara sinema, bowling ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 11.00’da ise Karaköprü Omurilik Felçliler Derneği’nde sergi açılışı gerçekleştirilecek.

 

AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITIMI

 

Etkinliklerin öğlenden sonraki kısmında, saat 14.00’da ise Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda 15 engelliye akülü sandalye dağıtım töreni yapılacak. Saat 15.00’da ise Piazza AVM’de engelliler arası resim yarışması ve ödül dağıtım töreni yapılacak.

 

ENGELLİ ŞARJ İSTANYONLARI KURULDU

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında engellilerin günlük hayatını kolaylaştıracak bir hizmeti daha hayata geçirdi. Akülü araç kullanan engelliler için 5 ayrı noktaya araç şarj istasyonları kuruldu.

 

5 noktaya kurulan şarj istasyonları sayesinde, şarj eksiği olan engelliler araçlarını bu noktalarda şarj ederek cadde ve sokaklarda rahatlıkla gezebilecekler. Akülü tekerlekli sandalye şarj dolum istasyonlarının ilki büyükşehir belediyesi önüne kurulurken, ikincisi de Balıklıgöl Yerleşkesine kuruldu. Diğer 3’ü ise M.Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kasaptaşı Parkı ve Turgut Özal Parkına kuruldu. Kurulan şarj istasyonlarından engelliler ücretsiz faydalanabilecekler. Teknik özelikleri itibariyle evde 8–10 saatleri arasında dolan aküler bu istasyonlarda daha kısa sürede doldurulabilecek. Bu istasyonlar sayesinde engelliler “Aküm bitecek” korkusu yaşamadan Şanlıurfa caddelerinde rahatlıkla gezebilecekler.

 

ENGELLİLERİN SORUNLARI ANKET İLE TESPİT EDİLİYOR

 

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü, büyükşehir sınırlarında yaşayan engellilerin sorunlarını tespit etmek ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla bir anket çalışması başlattı.

 

Merkez ilçelerde yer alan mahallelerde ev ziyaretleri yapan anketörler, engellilerin yaşam mücadelesi verdiği ikametleri tespit ederek onların engellilere uygun hale getirilmesini sağlıyor. Ayrıca anket çalışmasında engellilere birçok konuda danışmanlık hizmeti veriliyor.

 

18 İŞİTME ENGELLİYE İŞİTME CİHAZI DAĞITILDI

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engeliler Günü öncesinde 18 işitme zorluğu çeken işitme engelliye işitme cihazı dağıtıldı. 

Büyükşehir Belediyesi engelli vatandaşlar için; 7 aylık hizmet sürecinde 45 tekerlekli sandalye, 5 engelli şarj istasyonu, engelli işyeri kılavuzu, standartlara uygun kaldırım rampaları gibi uygulamalarla engellilerin hayatlarını kolaylaştırıcı önemli projeleri hayata geçirdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ENGELSİZ YAŞAM KILAVUZU

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü büyükşehir sınırlarında işyerlerinin ve kamuya açık yerlerin engellilere uygun duruma getirilmesi amacıyla “Engelsiz İşyeri Kılavuzu”nun basımını gerçekleştirdi.

 

“Engelsiz İşyeri Kılavuzu” büyükşehir sınırlarındaki işyerlerine dağıtılmaya başlandı. Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü’nce basımı gerçekleştirilen kılavuzda engelliler için işyerlerinde olması gereken erişim düzenlemeleri ayrıntılı bir şekilde yer alıyor. Kılavuzda ayrıca engellilere yönelik fiziki erişim standartlarına göre işyeri girişlerinin düzayak olması, kaymaz malzeme kullanımı ve birçok asgari koşullar anlatılıyor.

 

“Engelsiz İşyeri Kılavuzu”nda yer alan kriterleri uygun hale getiren işletmeler proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Web Sayfasında kamuoyuna duyurulacak. Ayrıca bu işyerlerine “Engelsiz İşyeri” logosu verilecek ve bu özelliğinin tescillenmesi sağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.