banner2
Öne Çıkanlar haber Bozova Haliliye Belediye Harran Üniversitesi

Deniz Feneri Şanlıurfa’da 2.500 Kişiyi Giydirecek
Yaptığı yardımlarla Türkiye’de ve dünyada milyonlarca insana umut ışığı olan Deniz Feneri Derneği, giyim yardımları kapsamında uyguladığı Gezici Giyim Mağazası çalışması ile ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye devam ediyor.  Deniz Feneri bu kez Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahipleri için bir gezici giyim mağazası açıyor.

Şanlıurfa’dan yardım talebiyle Deniz Feneri’ne başvuran aileler Deniz Feneri Şanlıurfa Temsilciliği ve gönüllüleri tarafından tek tek evlerinde ziyaret edilerek sosyal ve ekonomik durumları hakkında bilgi alındı. İnceleme ile ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen ailelere giyim yardımlarını ulaştırabilmek üzere, Şanlıurfa’da ailelerin kolayca ulaşabileceği uygun bir mekân bulundu.
İstanbul’dan yola çıkarılan mağaza raf sistemi ve giyim eşyaları ile bu mekân kısa sürede mağaza haline getirildi.
Ailelerin, kendi beğenilerine uygun olarak giysilerini seçebilmelerini sağlamak amacıyla açılacak mağazada ayakkabıdan terliğe, pantolondan çoraba kadar ihtiyaç duyacakları tüm giyim malzemeleri bulunuyor.
Tüm ailelere randevu
Şanlıurfa’da ikamet eden 2.500 ihtiyaç sahibinin tek tek aranarak randevu ile davet edileceği mağazadan ayrıca ilköğretim okullarına eğitim malzemesi ve Kur’an kurslarına da muhtelif yardımlar ulaştırılacak.
Yardıma Bekliyoruz
Tüm Şanlıurfalı iyilikseverleri ailelere giysi seçimlerinde destek olmaya, kısacası iyiliği, hayrı ve mutluluğu paylaşmaya davet ediyoruz.
Adres:  Karakoyunlu Mah. Şehit Nusret Cad. 1430. Sk. No: 10 Şanlıurfa - Merkez. İrtibat:  Deniz Feneri Şanlıurfa Temsilcisi Osman Gerem 0530 925 08 73

Deniz Feneri Şanlıurfa Yardımları
Yardım Alan Sayısı
7.503
Bağışçı Sayısı
3.772
Gönüllü Sayısı
383
Yapılan Ayni Yardım Tutarı
5.291.506 TL
Yapılan Nakdi Yardım Tutarı
372.812 TL
Toplam Yardım Tutarı
5.664.318 TL

Nakit Yardım
372.812 TL
Ekmek
13.6378 adet
Giyim
49.942 kişi
Çikolata
16.167 paket
Et
16.046 kg
Gıda
16.600 takım
Konaklama
7.477
Kumaş
5.185 metre
Ağız Temizlik Seti
4.080
Kırtasiye
2.201 set
Yetim Evleri
Deniz Feneri Şanlıurfa gönüllüleri tarafından kurulan Günyüzü Derneği önderliğinde 12 daire inşa edildi.
Her bir daire için verilen malzemeler: Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırınlı ocak,  mutfak eşyaları, 2 çekyat, elektrikli süpürge, 1 ranza, nevresim setleri.
Meslek Edindirme
20 adet isot makinesi ve değirmeni verilerek ailelere iş imkânı sağlandı.
Eğitim Yardımları
70 okula muhtelif yardımlar ulaştırıldı.
Ev Yapımı
1 ev yaptırıldı, 2 ev tamir ettirildi.
Afet
2006 Ceylanpınar Selinde 60 prefabrik afet konutu gönderildi, ailelerin ihtiyaçları karşılandı.
Ayrıca;
Deniz Feneri Şanlıurfa’da bugüne kadar kermesler düzenledi, giyim mağazaları açtı, bir çeşme yaptırdı, Halil İbrahim Sofrası etkinliklerine katıldı ve bu etkinliklerde ödül aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selma gümüş 5 yıl önce

Lutfen kirda olanlanlarida el uzatin bende dulum Allah rizasi icin yardimci olun rabbim hepinizden razi olsun.

Avatar
Selma gümüş 5 yıl önce

Lutfen kirda olanlanlarida el uzatin bende dulum Allah rizasi icin yardimci olun rabbim hepinizden razi olsun.

Avatar
Fatma ciftci 5 yıl önce

Biz kiraciyiz alti kisi bir odada kaliyoruz esim hasta bekcilik yapiyor ama hic gecinemiyoruz lutfen bize yardimci olun cocuklarim cok zor durumda onlar icin bize yardim edin Allah razi olsun eyer bize yardim etseniz eskiden okul parasini aliyordum esim sigortali oldu diye onuda kestiler daha en dogrusunu soylesem esim bize hic bakmiyor ne olur cocuklarim icin bana yardimci olun