banner2
Öne Çıkanlar Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Del Valle Mathias Ross Jensen Mücahit Çitil Abdurrahim Karakoç Kimdir

Coşkun'dan festivale tepki: Zamanlaması yanlış

RHA Ajans'a özel açıklamalarda bulunan Coşkun, festivalin zamanlamasını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Urfa'nın tanıtılması ve zengin kültürünün geniş kitlelere ulaştırılması elbette ki önemlidir. Ancak, Filistin'de Gazze ve Refah'ta yaşanan ölümler, yangınlar ve bombalamalar devam ederken böyle bir festival düzenlenmesi doğru olmamıştır. İsrail'in saldırıları karşısında sessiz kalınmamalıdır. 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail'in zalim saldırıları, Refah'ta uluslararası kararlar hiçe sayılarak gerçekleştirilen bombalamalar, yüzlerce Filistinli kardeşimizin ölümüne neden olmuştur."

Coşkun, Türkiye'nin bu konuda en çok ses çıkaran ülkelerden biri olduğunu vurgulayarak, "Bu kadar acı yaşanırken, Şanlıurfa'da festival düzenlemek hiç de şık olmamıştır. Ülkemizde tasarruf tedbirleri uygulanırken, Kültür Bakanlığı'nın milyonlarca lira harcayarak böyle bir festival düzenlemesi uygun değildir," dedi.

Festivalin hem ekonomik hem de ahlaki açıdan eleştirilmesi gerektiğini belirten Coşkun, "Ülkemizin kalkınması ve halkımızın daha iyi yaşam koşullarına ulaşması için çaba sarf edilirken, her alanda tasarrufa dikkat edilmelidir. Ancak maalesef, Kültür Yolu Festivali adı altında büyük paralar harcanmış ve bu, ülkemizin tasarruf politikalarına aykırı düşmüştür," ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.