banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Ceylanpınar’da mahkum ailelerine görüş eziyeti



Ceylanpınar Emekliler Derneği Başkanı İbrahim Aldırmaz, Şanlıurfa Kapalı Cezaevi’nde yatan oğlunu ziyareti esnasında, 30 metrekarelik alana 200 mahkum yakını sığdırıldığını belirterek, "Görüşmeye giden bizler, insanlık dışı muamelelerle karşılaşıyorsak, acaba tutuklular ne haldedir?" diyerek tepkisini dile getirdi.

“Yaşlı ve çocuklar baygınlık geçirdi”

Bin bir uğraş sonunda cezaevi bekleme salonuna alındıklarını belirten Aldırmaz, "30 metrekarelik alanda nefes almakta bile zorlanıyorduk. Salonda oturacak yer bir tarafa, hareket bile edemiyorduk. Soğutma sisteminin arızalı olduğunu söylediler. Yaşlı ve çocuklar baygınlık geçirirken bile kapılar açılmadı, salonda bulunanlar kapıları yumrukladılar ve bu yüzden güvenlik görevlileri ile tartıştık." ifadelerini kullandı.

“Mahkum yakınlarına verilen değer bu ise, mahkumlar nasıl muamele görüyor acaba”

İnsanlık dışı ortamın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyleyen Aldırmaz, "Mahkum yakınlarına verilen değer bu ise, içerideki mahkumlarımızın gördüğü muameleyi düşünmek bile istemiyorum. Cezaevi yönetimi tarafından yapılan bu çirkin muamele için ne vicdanımız, ne de kalbimiz dayanıyor. Devlet büyüklerimizin gerekli düzenlemeleri yapmalarını ve kanayan bu yaramızı durdurmalarını istiyoruz. Buradan Adalet Bakanlığı, Bölge Milletvekilleri ve Şanlıurfa Valiliği’ne sesleniyorum; bu zulme dur desinler." dedi.

Şanlıurfa Kapalı Cezaevi dışında bekleme salonları ve oturma alanları yapılması gerektiğini söyleyen Aldırmaz, bu görevin de Eyyübiye Belediyesi’ne düştüğünü söyledi.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.