banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Çevre yolu için askeriye içinde yol açıldı

Kentin Kuzey Batı çevreyolunun yapımı İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kavşağından start alarak Tugay’ın içerisinden devam edecek.

Şanlıurfa 20.Zırhlı Tugay Komutanlığı içerisinden 1 kilometre mesafesi olan çevre yolunun tamamı ise 10 kilometre. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Tugay’ın sınırı olan Diyarbakır yolu üzerindeki yeni otogar kavşağı bölümünde start alacak olan çevreyolu için ilk kazma bugün öğleden sonra vurulacak. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılacağı törenle çevre yolunun ilk kazması vurulacak.

Şanlıurfa Kuzey Batı çevre yolunun Tugay içerisindeki 1 kilometrelik alanda 320 bin metreküplük kazı çalışması yapılacağı bildirildi.

Çevre yolu, Tugay içerisinden geçerek Ahmet Yesevi Mahallesine oradan da Direkli Mahallesi ve Evren Sanayi Sitesine bağlanacak. Evren Sanayi sitesinden de Akçakale’den Evren Sanayi Sitesine doğru gelen çevre yoluna bağlanacak çevre yolu Gaziantep Yolu Üzerinde yapılan köprülü kavşakta birleşecek.

Tugay’ın içerisinden geçerek devam edecek olan Kuzey Batı çevre yolunun tamamlanmasıyla Şanlıurfa’nın etrafı 360 derece çevre yollu ağlarıyla örülmüş olacak. Şanlıurfa’nın etrafının 36 kilometrelik çevre yolu halkasının sonuncusu olan Tugay’ın içerisinden geçen çevreyolu kentin trafiğine önemli ölçüde nefes aldıracak. Direkli, Ahmet Yesevi, Karaköprü’de ikamet eden iş yeri Organize Sanayi Bölgesinde ve Evren Sanayi Sitesinde bulunan esnaf ve işçilerin yolunu kısaltacak çevre yolu, Şanlıurfa Belediyesinin çalışmalarını tamamlamasıyla trafiğe açılacak.

Kaynak: Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.