banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Çakal Carlos: 2 bin kişiyi öldürdüm
Çakal Carlos olarak bilinen ünlü Devrimci Sanchez, Fransa'da bu kez de 4 farklı bombalı saldırı suçlamasından hâkim karşısına çıktı
Dünyanın en ünlü teröristi olduğu iddia edilen ve yargılanan Çakal Carlos lakaplı İlich Ramirez Sanchez, Fransa'da dün yine hâkim karşısına çıktı. Paris Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Venezüellalı ünlü terörist Carlos, 1980'lerin başında 11 kişinin öldüğü, 150 kişinin yaralandığı 4 ayrı bombalı saldırıyla suçlandı.
2'NCİ MÜEBBET YOLDA
Basın ordusunun takip ettiği davanın başında gülerek yargıca "Mesleğim profesyonel devrimcilik" diyen 62 yaşındaki Carlos, saldırılara katılmadığını söyledi. Görüntü yasak olan duruşmaya katılan basın mensupları, mavi ceket ve kot pantolon giyen Carlos'un soruları cevaplarken bir hayli rahat olduğunu aktardı.
Çakal Carlos, dava öncesinde Venezüella'da yayımlanan El Nacional gazetesine telefonla verdiği demeçte de "100'den fazla saldırı düzenlendim. 1500 ile 2000 bin kişi öldürmüşümdür. Öldürdüklerim arasında 200'den fazla sivil kurban yok" dedi. Fransız özel kuvvetleri tarafından Ağustos 1994'te Sudan'da yakalanan Carlos, 1975'te Paris'te ikisi polis üç kişinin öldürülmesiyle ilgili 1997'de yargılandığı davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Carlos'un suçlandığı son davada karar 16 Aralık'ta verilecek. Eğer suçlu bulunursa bir ömür boyu hapis cezasına daha çarptırılacak. Carlos'u duruşmada Fransız avukat eşi Isabelle Coutant-Peyre savundu.
HAYATI FİLMLERE KONU OLDU
Yakalandıktan sonra eşyaları arasında Frederick Forsyth'in "Çakalın Günü" isimli romanının çıkmasıyla "Çakal Carlos" olarak anılan Sanchez, 1975'te Müslüman olduktan sonra İsrail'e karşı savaşmaya başladı. Hayatı kitap ve filmlere konu olan Carlos 1973 ile 1984 arasında çok sayıda terörist eylemden sorumlu tutuluyor. Carlos, sadece Aralık 1975'te Opec'in Viyana'daki merkezinde 70 kişinin Cezayir'e kaçırıldığı ve 3 kişinin öldüğü eylemi üstleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.