banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Büyükşehir'den Urfalılara yeni yıl sürprizi


Büyükşehir’in yan kuruluşu BELSAN bünyesinde faaliyet gösteren otobüsleri ile Halk Otobüslerinde tam bilet 1 lira 50 kuruş, öğrenci 1 lira 10 kuruş oldu.
Ring hattı ise tam 80 kuruş, öğrenci 50 kuruş olacak.

Toplu taşımada daha önce tam 1 lira 10 kuruş, öğrenci 80 kuruştu.

Büyükşehir’in herhangi bir duyuru yapmadan uygulamaya başladığı zam kararı vatandaşların tepkilerine yol açarken,   görüştüğümüz Halk Otobüsü işletmecileri, son artışın 2013 yılında gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, ‘Aradan geçen sürede Akaryakıt, yedek parça fiyatları, personel maaşları arttı. Çok uzun bir zamandır Türkiye’de en ucuz toplu taşımacılık hizmeti Şanlıurfa’da veriliyordu. Hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de bizim bunu taşıyacak gücümüz kalmamıştı.

Toplu taşımada 40’a yakın hat var Büyükşehir Belediyesi 284 otobüsle her gün hafta içinde 170 binle 180 bin arasında yolcu taşıyor.   Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 26 otobüsün bu ay içinde yolcu yoğunluğu olan hatlarda seferlere başlaması bekleniyor.

Kaynak: Hizmet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.