banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Bu sıcaklar kavuracak

Marmara ve Batı Karadeniz'de sağanak yağış bir gün daha devam edecek. Pazar gününden itibaren ülkenin tamamında yağışlar sona erecek. Önümüzdeki 1 hafta boyunca Türkiye tam anlamıyla Temmuz sıcaklarını yaşayacak.

İşte bölge bölge hava raporu:

Marmara bu gece ve yarın yağışlı. Yarın sabah ve öğle saatlerinde yağmurun kuvveti daha fazla. Yarın akşamdan itibaren yağış Marmara'yı terk edecek ve yaz önümüzdeki hafta geri gelecek. 25 derecenin altına inen sıcaklık pazardan itibaren 10 derece artışla 35 dereceye dayanacak.

İç Anadolu'nun batı kesimleri 3-4 derece serinledi. Eskişehir, Ankara arası 1 gün daha bulutlu ve hafif yağmurlu. Pazardan itibaren sıcak hava dalgası geliyor.

Ege ve sahillerinde de 2-3 derecelik sıcaklık düşüşleri yaşandı. Ancak hafta sonu 5 derece artışla sıcaklık yüksek değerine geri dönecek. Salıdan itibaren ise sıcak hava dalgası geliyor. Ancak iki haftadır kıyılara sert esen karayel, bu hafta da serinlik verecek; nemi sahillerde yüzde 40'ın altında tutarak havanın bunaltmasını engelleyecek.

Akdeniz'de Ege'nin aksine nem lodosla yüzde 70'e ulaşacak. Pazardan itibaren Akdeniz ve Güneydoğu'ya yazın en sıcak günleri gelecek. Diyarbakır pazar günü 44 Pazar günü hava sıcaklığının 43 derece olacağı Şanlıurfa'da Salı günü sıcaklık derecesi 44'ü gösterecek.

Doğu Anadolu yazı çok sıcak geçiriyor. Üstelik daha sıcak günler gelecek. Isı çarpmalarına dikkat edilmeli. Erzurum 35, Malatya 40 dereceye çıkıyor.

Batı Karadeniz çok serin ve yağmur kuvvetli ama yarın hafifleyecek. Pazar günü Bolu, Karabük, trabzon ve Rize dolaylarında yağmur sürebilir.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

ntvmsnbc

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.