banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Bu da Geceyarısı BALYOZ'u

Genelkurmay Başkanı Başbuğ emekliye ayrılacağı YAŞ öncesinde, Başbakan Erdoğan'la bir araya geldi. Saat 23.30'da başlayan görüşme, 02.30'a kadar sürdü. Görüşmeye Adalet Bakanı Ergin de katıldı.

1 Ağustos'ta başlayacak kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, bir bölümü emekli 102 subay hakkında yakalama kararı çıkartarak, YAŞ'taki dengeleri de etkilemesi, Başbakanlık Resmi Konutu'nda sürpriz bir zirve yapılmasına yol açtı. Alınan bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekliye ayrılacağı YAŞ öncesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Resmi Konut'ta biraraya geldi.
Orgeneral İlker Başbuğ'un, özellikle terörle mücadelede görev alan personel için bile "kaçak" tanımı yapılarak, yakalama kararı çıkartılmasından rahatsızlık duyduğu belirtiliyor.

Mitingden özel görüşmeye
Erdoğan, önceki gün Malatya'da düzenlediği referandum mitinginin ardından saat 22.10'da Ankara'ya döndü. Erdoğan, ilk olarak Subayevleri'ndeki özel konutuna geçti. Erdoğan burada bir süre kaldıktan sonra saat 23.00 sıralarında Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti. Erdoğan'ın konuta gelmesinden kısa bir süre sonra Orgeneral Başbuğ'un konuta geldiği öğrenildi.
Erdoğan, 1 Ağustos'ta başlayacak kritik YAŞ öncesi, Balyoz davası kapsamında 28'i muvazzaf general ve amiral olmak üzere 102 asker için İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "yakalama kararı" almasının ardından Başbuğ ile biraraya geldi. Görüşme 1 saatten fazla sürdü.
YAŞ'taki terfileri de etkileyecek olan mahkeme kararı sonrasındaki zirvede, söz konusu yakalama kararlarının görüşüldüğü sanılıyor. Başbuğ'un, özellikle terörle mücadelede görev alan personel için bile "kaçak" tanımı yapılarak, yakalama kararı çıkartılmasından rahatsızlık duyduğu belirtiliyor.
Erdoğan-Başbuğ zirvesi, Başbakanlık kaynaklarınca da yalanlanmadı.

Ergin apar topar geldi
Erdoğan'ın Başbuğ ile yaptığı görüşmenin devam ettiği dakikalarda, ilginç bir olay da yaşandı. Hatay Derneği'nin (Hatay-Der) kuruluşunun yıldönümü için Hatay'da yemekte bir konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, korumasının verdiği not üzerine, konuşmasını "önemli bir işi olduğunu" belirterek yarıda kesti ve özel uçakla, apar topar Ankara'ya döndü.
Programına göre geceyi Hatay'da geçirmesi beklenen Ergin, Vali Celalettin Lekesiz tarafından 23.30'da Hatay'dan uğurlandı.
Ergin'in apar topar Ankara'ya dönmesi, kulislerde, Erdoğan-Başbuğ zirvesi sürerken, Erdoğan tarafından çağrılması nedeniyle döndüğü yorumlarına yol açtı. Erdoğan'ın, Ergin'le de konuyu baş başa görüştüğü iddia edildi. Erdoğan'ın, hareketli gecenin ardından, 02.30 sıralarında, özel konutuna döndüğü belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.