banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Bozova'da bir asır sonra gelen barış VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Kerim Gök, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcıları, Teşkilat Üyeleri, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı  Nihat Çiftçi, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, çok sayıda  bürokrat ve aşiret liderlerinin hazır bulunduğu barış yemeğinde Şanlıurfa'da yaklaşık 1 asırdır köy arazisi yüzünden husumetli olan   Pijan aşiretine mensup Ötgün ve Baziki aşireti mensup Aslan ve Demir aileleri  düzenlenen törenle barıştırıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Ötgün, Demir ve Aslan aileleri arasında devam eden  arazi kavgasını sona erdiren Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Suruç eski Belediye Başkanı Şükür Yüksel, Kanaat liderleri Kemal Akaltun, Halil Akaslan, Cemal Yıldız, Fevzi Önkol'ün devreye girmesi ile sağlanan barış öncesi Bozova ilçesi Çatak Tesisleri Su-Doğa Sporları Gençlik  Merkezi Tesislerine ilk olarak Ötgün ailesi geldi. Taraflardan Aslan ve Demir ailesinin gelmesi ile Vali Celaletin Güvenç ile Milletvekilleri ve katılımcıların huzurunda taraflar barıştırıldılar.

KİTABIMIZDA KAN DAVASI YOK

Yemeğin ardından konuşan Vali Güvenç, davalı ailelere seslenerek yaklaşık bir asır süren davanın bitmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Vali Güvenç, ‘Belediye Başkanımız üç aile arasında önemli görüşmeler yaptı. Çok şükür bu mübarek günde bu barışı burada tesis ediyoruz. Ben üç ailemizde kutluyorum. Bu barışın başka bir özelliği mal mülk anlaşmazlığıydı. Çok şükür ölüme kan davasına gitmeden bu işi temizledik. Aile büyükleri gençlere ter temiz bir gelecek hazırlamış oldu. Bunu önemsiyorum. Çünkü değerli kardeşlerim, hayatta en önemli şey insan hayatıdır. Cenab-ı Hakkın en büyük değer verdiği iş insana saygıdır, insanın hayatıdır. Maalesef bazen sudan sebeplerle kötü şeylere imza atabiliyoruz. Bunlar bizi üzüyor bunları kabullenemiyoruz artık. İnşallah anlaşmazlıklarımızı konuşarak, uzlaşarak, büyüklerimize götürerek çözme alışkanlığımızı güzel ilimizde güzel insanlarımızla birlikte tesis ederiz” dedi.

Çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakalım diyen Vali Güvenç, “Çocuklarımıza bu tür kötü alışkanlıklar bırakmamalıyız. Bunun vebali var. Ne dinimizde ne medeniyetimizde yeri var ne insanlıkta yeri var. Kitabımızın hiçbir yerinde kan davasının yeri yok’ dedi.

İki aile arasında kalan ufak tefek sıkıntıları köylerine gidip görüşerek çözeceklerini söyleyen Vali Celalettin Güvenç, ‘Biz haktan hukuktan, adaletten yanayız. Gözümüzde haklı, haklı olduğu müddetçe dünyanın en güçlü insanıdır. Haklının haklılığına boyun eğiyoruz. Ona saygı duyuyoruz. İnancımız budur. Barışta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun bizi yalnız bırakmadılar’ şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Ak Parti Milletvekileri Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök ise barışta emeği geçen herkese teşekkür ederek bölgede barışın hakim olmasını dilediler.

Arazı anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet olan aileleri barıştırmak için yoğun emek sarf eden Bozova İlçe Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu , “Cuma günü dinimizde bayramdır bu barışta ikinci bayramımız oldu. 10 kişilik bir barış heyeti bu kanayan yaraya nasıl merhem olabiliriz diye arkadaşlarımızla birlikte aileleri ziyaret ettik. Bu işin çözümü ancak barışla sulhla olur dedik. Her iki ailede sağ olsun bize güvendiler bizde vicdani olarak bu işe el attık. Bizde yetkilerini alarak köylerin arasında sınır oluşturduk ve her iki ailenin rızasını alarak kabulünüz müdür dedik. Onlarda bizi kırmadan evet dediler. İki ailemize de müteşşekiriz” dedi.

Konuşmaların ardından barış merasimine geçilerek aile temsilcilerinden Pijan Aşiret temsilcisi Abdülkadir Yahlizade ile Baziki Aşiretinden İbrahim Aslan, Cuma Demir ve Nebi Aslan’ı temsili olarak barıştıran Vali Güvenç, hayırlı ve uğurlu olması bu barışın daim olması dileğinde bulundu.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

VİDEO


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.