banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Bedelli 30 yaş ve 30 bin olarak açıklandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 500 bin kişiyi ilgilendiren bedelli askerlikle ilgili tasarının ayrıntıları açıkladı.
Erdoğan'ın verdiği bilgilere göre, bedelli askerlikle yaş sınırı 30, ödenecek ücret ise 30 bin lira olarak belirlendi. Daha önceki bedelli askerlikte yapıyan 21 günlük temel eğitim ise uygulanmayacak.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan'ın verdiği bilgilere göre bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin tüm ayrıntıları şöyle...
YENİ DÜZENLEMEDE BEDELLİ ASKERLİK
"Henüz askerlik hizmetine başlamamış, 30 yaşından gün almış olanlar, bu kanun yürürlüğe girdiği an bedelli askerliğe hak kazanacaklar. Kanun Resmi Gazete'de yayınlanınca 30 bin TL'yi defaaten, yarısını başvuru tarihinde, yarısı da başvurudan 6 ay sonra ödeyerek bu hakkı kazanacaklar. Bu hakkı kazananlar 21 günlük temel askerlik eğitimine de alınmayacak."
DÖVİZLİ ASKERLİK
Erdoğan, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ilgilendiren 'dövizli askerlik'le ilgili de değişiklikleri açıkladı.
"Yeni tasarıda dövizli askerlik için 38 yaş sınırı gözetilmeksiniz, 10 bin Avro ödeyenler 21 günlük askerlikten muaf tutulacak. Yaş sınırı yok."
VİCDANİ RET YOK
Bedelli askerlikle aynı dönemde kamuoyunun gündemine düşen 'vicdani red' konusuna da değinen Erdoğan, tartışmalara noktayı koydu:

"Hükümetimizin gündeminde böyle bir konu asla olmamıştır. Bu konuya ilişkin haberler spekülasyondan öte anlam taşımıyor. Askerlik en kutsal vazifelerden biri olmuştur. Askerlik hizmetinin ciddiyetinin zedelenmesine de asla müsade etmeyiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.