banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Ziyaretlerde Bulundu. Kasımpaşa Allah ilçe

Bebeği olan aileler bir yükten daha kurtuluyor

Yenidoğan Bebeğinizin Kimliği Artık Evinize Gelecek.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni Nüfus Tescil İşlemi uygulamasına başladı. Sağlık Bakanlığınca geliştirilen "e-rapor" sistemi sayesinde doğum raporları nüfus müdürlüklerinin görebileceği elektronik ortama aktarıldı, bebeği olan aileler kurumlar arasında dolaşmaktan kurtuldu.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumhane sorumlusu Sümeyye Topuz SÖYLER

 “Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak doğum yapan her annemize daha iyi bir hizmet sunabilmek için, bebeğinin kimliğinin çıkarılması işlemlerini İl Nüfus Müdürlüğüne gitmeden hastanemizden yapabilmektedirler. Normal doğum veya sezeryan ile doğum yapmak için hastanemize başvuran her gebe bu haktan faydalanabilmektedir. Doğum yaptıktan sonra doğum raporunuz çıkarılırken bunu bize iletmeleri yeterli olacaktır. Doğum yapmadan önce bebeğinizin ismini belirlediyseniz, resmi nikâhınız varsa ve sistemde kayıtlı ikametgâh adresiniz bulunmaktaysa bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı annelerimiz bu haktan faydalanabilmektedirler.

Bu sayede annelerimiz kimlik işlemleri için ayıracakları zamanı bebeklerine ayırabilirler”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.