banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İsrail'le Anlaşma söylentilerine Urfalılardan sert tepki

Hükümetin son günlerde İsrail ile yakınlaşma politikasına tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi, İslam coğrafyasında yaşanan kaosun sorumlusu İsrail ile anlaşmanın kabul edilemez olduğunu söyledi.


Hükümetin son günlerde İsrail ile yakın ilişkiler içerisine girmesi Şanlıurfa’da protesto edildi. Cuma namazı sonrası Mevlid-i Halil Cami önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi üyesi bir grup, basın açıklama düzenledi.

Basın açıklamasında Siyonist Birlik Partisi milletvekili Ksenia Svetlova’nın bugün İstanbul’a gelmesi ve hükümetin önümüzdeki günlerde İsrail Başbakanının özel temsilcisi Joseph Ciechonover ile masaya oturacak olmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Fevzi Çelik okudu.

Mübarek Ramazan ayının yaşandığı bir zaman diliminde İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının eksik olmadığını belirten Çelik, tüm Müslümanların İslam kardeşliği hukuku içerisinde birbirine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Tüm İslam beldelerinin birbirinden farksız olduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Bizim için İstanbul, Bursa, Edirne, Konya, Diyarbakır, Urfa ne ise Bağdat, Şam, Beyrut, Tahran ve Kahire de odur. Bizim için Mekke ve Medine ne kadar mukaddes beldeler ise aynı şekilde Filistin ve Kudüs de mukaddes beldelerdir. Efendimiz ilk kıblemiz olan ve işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa için hepimize bir mükellefiyet yüklemiştir: Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin’ buyurmuşlardır. Zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin ve tebliğin sembolü olan bir beldeye sahip çıkmaktır.”

Emperyalizmin hesabına çalışan tüm yayın organları ve merkezlerin Mescid-i Aksa işgalini unutturmaya çalıştığına dikkat çeken Çelik, Siyonist Birlik Partisi milletvekili Ksenia Svetlova’nın İstanbul’a gelmesi kabul edilemez. 26 Haziran günü Gazze’deki abluka kaldırılmadığı halde Avrupa’da bir şehirde işgalci İsrail Başbakanının özel temsilcisi Joseph Ciechonover ile masaya oturulacak. Biz soruyoruz bu Filistinli Müslümanların ve tüm İslam coğrafyasının kalbinde bir yara açmaz mı? Bugün Irak’ı, Suriye’yi karıştıran, mezhepçiliği kışkırtan ve İslam coğrafyasında kardeş kavgasını körükleyen güç Siyonizm’dir.” diye konuştu.

İsrail anlaşmanın hiçbir gerekçesinin olamayacağını ifade eden Çelik, barışın tesisi için Şam, Bağdat, Kahire, Beyrut ile aynı masaya oturulması gerektiğini söyledi.

Basın açıklaması sırasında İsrail, Amerika aleyhine sık sık sloganlar atıldı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessizce dağıldı. (Ramazan Casuk, Osman Gülebak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.