banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Urfa Urfa Haber Urfa Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu Gaziantep'te konuştu

Gaziantep’e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak parti Gaziantep il kongresine katılarak bir konuşmada yaptı.

Başbakan Davutoğlu, ağırlıklı olarak çözüm sürecine değindiği konuşmasında, Çözüm sürecini tüm zulümlere, baskılara, provokasyonlara rağmen sürdüreceklerini belirterek,

Başbakan Davutoğlu 2 günden beri Şırnak’ın Cizre ilçesinde mütedeyyin kişilere yönelik yapılan saldırılara da değinerek, “Her ne kadar olumlu adımlar atıldığında birileri provokasyon yapsalar da bizler bu süreci devam ettireceğiz. Bu vesileyle Gazianteplileri kutluyorum. Suriye’den gelen muhacirlere kucak açarak, Gaziantep’te tam bir kardeşlik örneği sergiliyorlar. Suriyeli kardeşlerimiz Gaziantep’te huzur içerisinde yaşıyorlar. Gaziantep’te Kürt, Türk, Arap hep birlikte bir arada yaşıyorlar. Gaziantepliler Suriyelilere bağrını bastı. Siz onlara kucak açtınız. Aslında sizler en güzel ünvana sahip oldunuz. Suriyeli kardeşlerinize sahip çıkarak Ensar olma şerefini elde ettiniz.”şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında, isim vermeden paralel yapıya gönderme yapan Başbakan Davutoğlu, “Gaziantep’in İstiklal mücadelesinde nasıl ki yabancılarla işbirliği yapanlar, o gün hesap verdiyse bu gün de halka rağmen, milli iradeye rağmen yabancılarla işbirliği yapanlar da hesap verecektir. Kim milli iradeye ihanet ederse, kim olursa olsun mutlaka bunun hesabını verecektir. Kim milli iradeyi zedeleyecek tavır içine girdiyse, mutlaka hesap verecek. Biz Gaziantep'in istiklal aşkına, izzet ve onur davası aşkına hayranız. Aziz Gaziantep, Filistin davasını en iyi sen anlarsın. Dün Halit Meşal'le Konya'da Filistin davasına sahip çıkmıştık. Bugün de Gaziantep gençliği buradan haykırıyor. Kim ne yaparsa yapsın Türkiye ve 77 milyon, Filistinli kardeşlerinin yanındadır. Nasıl geçmişte Türkiye sesini yükselttiğinde birileri engellemek istediyse, bugün de Kudüs ve Filistin davasında sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Nerede olursa olsun mazlumların yanında ve zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, il kongresinin ardından Gaziantep Sanayi Odasınca düzenlenen Gaziantep'in Yıldızları Ödül Töreni'ne katılmak üzere salondan ayrıldı.    (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.