banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Balıklıgöl Akçakale Karaköprü kent Old Trafford

Balıklıgöl'de Balık Ölümleri! Nedeni Merak Ediliyor

Şanlıurfa'nın simgelerinden olan Balıklıgöl’de çeşitli nedenlerle veya doğal yollardan ölen balıkların neden öldüğü merak ediliyor. son günlerde artan balık ölümlerinin nedeni ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken vatandaşlar bu ölümlerin nedenini merak ediyor. 

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen, Hazreti İbrahim'in ateşe atılmasıyla oluştuğuna inanılan Balıklıgöl'deki balıklar kutsal kabul edilerek yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yemlerle balıkları beslediği gölde dileklerinin kabul olması için dualar ediyor. Kentle bütünleşen Balıklıgöl'de 5 bin civarındaki balık bulunuyor.

DAHA ÖNCE DE BALIK ÖLÜMLERİ GERÇEKLEŞMİŞTİ

Bilindiği gibi 2021 yılı mart ayında da balık ölümleri gerçekleşmiş ve çeşitli nedenlerle veya doğal yollardan ölen balıklar ile ilgili raporlar tutulmuştu. Çevre Koruma Vakfı görevlilerince fotoğrafı çekilen balığın raporunda; ölüm tarihi, boy ve ağırlığı ölçülüp dijital ortama aktarıldıktan sonra toprağa gömüldüğü belitriliyordu.

Konu ile ilgili olarak o tarihte verilen bir açıklamada Balıklıgöl'deki Balık ölümlerini dijital ortamda kayıt altına aldıklarını belirten Balıkçılık Teknoloji Yüksek Mühendisi Mahmut Yüksel, "Balıklıgöl’de her gün rutin kontrollerimiz var. Burada ölüm ve hastalıklarla ilgili, gölün kirliliği ve yem kalitesiyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Burada yapılan bütün çalışmaların kaydını tutuyoruz. Son 2 yıldır başladığımız bu kayıt olayını, bizden sonra geleceklere kolaylık olsun diye yapıyoruz. Buranın bir geçmiş kaydını tutuyoruz. Bu çalışmalar kapsamında balıkların ölüm tutanaklarını da tutuyoruz. Bu tutanakların istatiksel verileri bizler için çok önemlidir. Acaba ölüm aşırı bir yoğunlukta mı, yoksa rutin ölümler mi noktasında bu çalışmayı başlattık. Geçen yıl verilerine göre 252 balık ölümü gerçekleşti. Ölen balıkların ağırlıkları, yaş durumunu öğrenip bunların fotoğraflarını çekiyoruz. Almış olduğumuz bu kayıtları daha sonra Şanlıurfa Valiliği bünyesinde kurulan komisyona aktarıyoruz" demişti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.