banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Bakan Avcı yeni sınav sistemini açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ortaöğretime geçiş sisteminde yapılan yenilik hakkında bilgi veriyor. Bakan Avcı düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, yeni sistemin uzun yıllardır üzerinde çalışılan bir sistem olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan yeni ortaöğretime geçiş sisteminde fen ve teknoloji, matematik, Türkçe, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ile inkilap tarihi ve Atatürkçülük dersleri, merkezi değerlendirme sistemi kapsamında olacak. Merkezi değerlendirmeler iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ise ikincisi olmak üzere yapılacak.

Ortaöğretime yerleştirmede, öğrencinin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının yüzde 30'u ile 8.sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının yüzde 70'inin toplamı, yerleştirmeye esas puanı oluşturacak.

Yeni ortaöğretime geçiş sisteminde, 2013-2014 eğitim öğretim yılından başlayarak 6 temel ders için 8. sınıfta öğretmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi merkezi gerçekleştirilecek.

Avcı'nın açıklamalarından satırbaşları:

Artık dershanelere ihtiyaç duyulmayacak.

Merkezi sistem ortadan kaldırılıyor.

Stersin olmadığı, öğrencilerin kendilerine daha fazla zaman ayıracağı bir sistem oluşturduk.

Yapılacak yeni sınavlarda artık yanlışlar doğruları götürmeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.