banner2
Öne Çıkanlar haber Bozova Haliliye Belediye Harran Üniversitesi

Atalar;  Sivas’ı Unutmayacağız beyler, unutmayacağız
Alevi Dernekleri Şanlıurfa Şubesi’nde bir araya gelen kent merkezindeki sivil toplum kuruluşlarından Eğitim Sen, SES, İnsan Hakları Derneği, DİSK ve Emekli Sen başkan ve yöneticileri ortak basın açıklaması yaparak ölümlerinin 19. yılında katledilen aydınları andı.
Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Alevi Dernekleri Şanlıurfa Şube Başkanı Kemal Atalar “1993 yılında Madımak’ta yaşananları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.
Devletin resmi organlarının gözleri önünde yaşananları bir kez daha hatırlatan Başkan Atalar, “2 Temmuz 1993 tarihte tam 19 yıl önce bu gün amaçları sadece ve sadece kültür etkinliği yapmak olan ve bu nedenle bir araya gelen 33’ü alevi 2 si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 35 canımızı Sivas’ın orta yerinde Madımak cehenneminde devletin resmi organlarının gözleri önünde diri diri yaktılar. Devletin resmi organlarında bu yakmalara göz yumdular ve zamanın İç İşleri Bakanı, Valisi, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanları, orda yoklarmış gibi ve hiç bir şey olmamış gibi ortada cayır, cayır yakılan insanların yakılmalarına seyirci olmaktan başka hiç bir şey yapmadılar.
Bugün 19 yıl önceki bu katliamı sanıkları, şu anda TBMM’ sinde sözüm ona bizleri temsilen vekil olarak oturmakta, hangi yüzle, hangi vicdanla vekillik yapıyorlar bu olayın biz Aleviler hangi inanca sığdırmak gerektiğini anlamış değiliz” dedi. 

Bilindiği gibi Sivas Madımak katliamından 3 gün sonra 5 Temmuz 1993'de, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nde 33 sivil vatandaş katledilip köy ateşe verildi.
Kamuoyunda kan davası olarak görülen ve her iki olayın faillerinin bulunmaması STK’ların ve halkın tepkisine nende oluyor.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.