banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri Urfa Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Urfa Haber

Akçakale Adliyesinde rüşvete suçüstü
Olay, dün öğleden sonra Akçakale Adliyesi'nde meydana geldi. F.Ö. adlı iş adamı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek bir hafta önce Akçakale Kadastro Mahkemesi’nde görülen ve kısmen kabul edilen dava dosyasının akıbetinin öğrenmek isteyince adliyede M.B. adlı mahkeme kalemi’ne sordu. Kalemde dosyanın takibi için 20 bin TL rüşvet istendiğini polis memurlarına ihbarda bulundu.

 

 

İhbarı değerlendiren polis memurları savcılık talimatı ile harekete geçti. Daha Önce, F.Ö. isimli şahsın yanında getirdiği 200 adet 100 TL’lik banknotların seri numarası alındı. Daha sonra, F.Ö. zarfa konulan 20 bin TL’yi mahkeme kaleminde görevli M.B.’nin odasına giderek parayı teslim etti. Parayı alan M.B. F.Ö. ile birlikte mahkeme katına çıkarak dosya için gerekli olan yazıyı yazıp teslim etti.

 

Daha sonra polis, cumhuriyet savcısıyla birlikte rüşveti alan 28 yıllık memur M.B.’nin odasına girerek arama yapıldı. Yapılan aramada önceden seri numaraları alınan para çekmecede bulunarak muhafaza altına alındı. M.B. isimli şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapıldıktan sonra çıkarıldığı Akçakale Sulh ceza mahkemesince tutuklanarak ş.Urfa cezaevine gönderilmiştir.

 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

COŞKUN ATAN / Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.