banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Adresini yanlış beyan eden yandı

Şanlıurfa Nüfus İl Müdürü İlhan Eser  şunları kaydetti, "Adrese dayalı kayıt sistemi 2007 yılında yürürlüğe girdi. Adrese dayalı kayıt sistemiyle ilimizin nüfusu her yıl sayısal olarak kesin rakam olarak belirleniyor. Milli Eğitim'in aldığı karar doğrultusunda herkes adrese dayalı kayıt sistemine göre kayıt yapmaktadır. Türkiye genelinde vatandaşlar çocuklarını en iyi okullarda okutabilmek için çaba sarf ediyor" dedi.


Vatandaşlarımız çocuklarının okulları için adrese dayalı kayıt sistemiyle başka mahallelere transfer yaptığını belirten Eser, "Vatandaşlarımızdan ricamız, diğer illerden veya başka bir mahalleden başka bir mahalleye evini taşıdığında 23 gün içerisinde Nüfus İl Müdürlüğüne müracaat ettiği takdirde cezai muadele uygulanmadan işlem yapılabiliyor. Eğer bu zaman zarfını aşarsa 390 TL para cezasına çarpıtılıyor. Örneğin A mahallesinde oturan bir kişi eğer B mahallesinde oturuyorsa, sistemden otomatikman olarak Emniyet Güvenlik birimlerince soruşturma yapılarak, kolluk kuvvetleri tarafından yanlış bir beyanda bulunduğu tespit edilirse 782 TL para cezası uygulanıyor. Vatandaşlarımız yalan beyanda bulunmadan gerçekçi bir şekilde belirlenen zaman içerisinde adreslerini bildirsinler. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı davranmasını talep ediyorum" dedi.


Adrese dayalı kayıt sistemiyle 1 Ocak 2012 tarihinde bu yana 30 bin kişinin adres kaydını gerçekleştirdiklerini söyleyen Eser, "Bu 30 bin kişinin içerisinde 20 bine yakını sadece öğrencilerin okul kaydı için yapıldığını" söyledi.

Murat Çiftçi / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.