banner2
Öne Çıkanlar Suriye Diyarbakır Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta

Abdullah GÜL 21 Mayısta Urfa'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, 21 Mayıs'ta Yapılacak 4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'na Katılmak Üzere Şanlıurfa'ya Geleceği Öğrenildi.

Misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, cömertlik, bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hazreti İbrahim'in binlerce yıl öncesinden günümüze açtığı yoldan giderek, onun ayak izlerini takip etmek amacıyla düzenlenen Halil İbrahim Buluşmaları, her geçen gün canlılık kazanıyor. Bu yıl 4.'sü düzenlenecek buluşmaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yakından takip edecek.

Edinilen bilgiye göre, bu yıl 4.'sü yapılacak olan Uluslararası Halil İbrahim buluşmalarının ilk gününe katılacak Cumhurbaşkanı Gül, geceyi Şanlıurfa'da geçirecek.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, üç gün sürecek buluşmalara 5 kıtadan 30 ayrı ülkeden katılım bekleniyor. Büyük kültürel değeri ve bereketli toprakların miras bırakıldığının altı çizilen açıklamada, miras kalan değerleri korumanın her vatandaşın sorumluluğu olduğu vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Şanlıurfa, 'Bereketli Hilal' olarak adlandırılan toprakların en güzide yerinde yerini almaktadır. Bu bereketin hâsılası olarak atalarımız bizlere her biri başlı başına bir hazine olacak yüzlerce eser bırakmışlardır. Bu hazineleri koruyup kollamak, gelecek nesillere aktarmak ve tüm dünyaya sunmak Şanlıurfa'da yaşayan, görev yapan herkesin görevidir."

Valilik, 21-23 Mayıs arası yapılacak etkinliklere herkesin pozitif katkı sunmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.