banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Amerikan Vatandaşlarına, Urfa'ya seyahat sınırlaması getirdi

Ankara’da 13 Mart’taki saldırıdan 2 gün önce vatandaşlarını ‘olası’ terör eylemlerine karşı uyardığı ortaya çıkan ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, 21 Mart’taki Nevruz öncesinde vatandaşlarını yine uyardı.

 

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan ilk açıklamada, “ABD vatandaşları, Nevruz kutlamaları ile ilgili güvenlik önlemleri konusunda teyakkuzda olsunlar. 17-21 Mart tarihleri arasında yapılacak Nevruz kutlamalarının büyük bölümü yerel yönetimler tarafından yasaklandı. Ancak Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da bu kutlamaların 20 Mart’ta gerçekleşmesi bekleniyor. Diyarbakır’da ise benzer etkinliklerin 21 Mart’ta olması planlanıyor. ABD vatandaşlarına protestolardan, gösterilerden uzak durmalarını öneriyoruz” denildi. Açıklamada, teröristlerin daha önce ABD temsilciliklerini, ulaşım ağlarını, hükümet binalarını ve kamusal alanları hedef aldıkları da hatırlatıldı. ABD Büyükelçiliği’nden yapılan ikinci açıklamada ise ABD vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat uyarısında bulunuldu. 

‘TURİSTİK MEKÂNLARDAN UZAK DURUN’ 

Açıklamada, “Türkiye’nin ünlü turistik mekânlarına, ABD devlet binalarına, polis ve yerel makamlara yönelik terör saldırıları yaşanıyor. Güneydoğu’da adam kaçırma hâlâ ciddi bir tehdit olarak yer alıyor. Güvenliğiniz için Türkiye’nin güneydoğusuna ve Suriye sınırına gitmeyin. Turistik mekânlar da dahil olmak üzere kalabalıklardan uzak durun. Siyasi gösteri ve eylemlerin yapıldığı yerlere gitmeyin” ifadesine yer verildi. Büyükelçilik, Türkiye’de çalışan ABD’li devlet görevlerine Hatay, Kilis, Gaziantep, Urfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkâri, Bitlis ve Elazığ ile Adana’da Şakirpaşa, Gülbahçesi, Dağlıoglu, Barbaros, Anadolu, Ondokuzmayıs ilçeleri için seyahat sınırlaması getirildiğini duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.