banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

7.2 Van skandalı kimin eseri?
Van'da Kimse Yok mu Derneği öncülüğünde düzenlenen etkinlik sırasında çocukların yüzüne '7.2 Van' yazılması ve ardından medyada koparılan kıyametin ayrıntıları ortaya çıktı. Rotahaber'in edindiği bilgilere göre; söz konusu haberi yapan Doğan Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı'nın Van Muhabiri...

Kimse Yok Mu Derneği'nin bayramın 2. günü Van'da oyun çadırında düzenlediği etkinlikte bir resim öğretmeninin bazı çocukların yüzüne '7.2 Van' yazması tartışma konusu olmuştu. AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ile Nuray Hafiftaş, Ahmet Yenilmez'in de aralarında bulunduğu sanatçıların, depremzeleri ziyaret etmesinin ardından sosyal yaşam çadırında ünlüler çocuklara hediyeler dağıtıp harçlık verdi. Buraya kadar normal seyrinde devam eden etkinlik, bir çocuğun yüzüne 7.2 Van yazdırmasıyla farklı bir boyut kazandı.

Medyada yer alan iddialara göre; çocukların yanına gelen bir muhabir, "Yüzünüze 7.2 yazdırıp arka tarafa gelin. Fotoğrafınızı çekip sizi ünlü yapacağım." dedi ve bu yönlendirme üzerine çocuklar kendi istekleri ile yüzlerine 7.2 Van yazısını yazdırdı.

Bu durum aynı gün internet sitelerinde, ertesi günde candaş medyada 'Depremin izlerini silmeye çalışan çocukların yüzüne depremi kazıdılar' başlıklarıyla yer aldı.

Rotahaber'in yaptığı araştırma sonunda söz konusu haberi medyaya Doğan Haber Ajansı'nın servis ettiği ve haberi yapan muhabirin de ajansın Van muhabiri Osman Bekleyen olduğu ortaya çıktı.

Doğan Haber Ajansı geçtiğimiz Pazartesi günü saat 14.08'de haberi ilk olarak medyaya servis ederken, ajansın Van muhabiri  Osman Bekleyen, 'Depremin şiddetini çocukların yüzüne yazdılar' başlıklı haberinde aynen şu ifadelere yer verdi.

"ÇOCUKLARIN YÜZÜNE 7.2 YAZILDI - Çocukların üzerindeki psikolojiyi atlatmaları için yapılan etkinliklerde bazı çocukların yüzlerinden depremin izi ve korkusu hala silinmedi. Farklı yüzlere bürünmeye çalışan çocukların bazılarının yüzüne 7.2 Van yazısı yazıldı. Deprem korkusunu üzerlerinden atmaya çalışan çocukların yüzlerine böyle bir yazı yazılması dikkat çekerken, depremin izlerinin silinmediği görüldü."

Bu haberin ardından Doğan medyası başta olmak üzere birçok haber sitesi Doğan Haber Ajansının haberini kaynak göstererek,  haberi 'Depremin izlerini silmek isteyen çocukların alnına depremi kazıdılar' başlığıyla yayınladı. Ertesi gün de bazı gazeteler '7.2'lik kafa' başlığıyla haberi manşetlerine taşıdı.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ HEDEFE KONULDU

Söz konusu medya, akşam televizyon kanallarında, ertesi gün ise gazete manşetlerinde söz konusu fotoğraflar ve görüntülerle Kimse Yok mu Derneği'ni hedef aldı. Ancak başlatılan karalama kampanyası, çocukların ertesi gün medyaya gerçekleri anlatmasıyla boşa çıktı.

Çocuklar verdikleri ifadede,  "Diğer çocuklar gibi biz de oraya oyuncak almak ve eğlenmek için gitmiştik. Orada herkes yüzünü boyamıştı. Ben ve arkadaşım boyatmamıştık daha. Bize bir muhabir geldi, 'görüyor musunuz bu kız çocuğunu nasıl çekiyorlar, siz de yazdırın dedi.' Biz de hemen gidip yazdırdık. O muhabir bize 'çıkışta arkaya gelin ben sizin fotoğraflarınızı çekeceğim sizi dünyaca ünlü yapacağım' dedi. Biz de hediyelerimizi aldıktan sonra arka tarafa gittik, bizim fotoğraflarımızı çekti, sonra sanatçılar giderken o da gitti." diyerek, oynanan oyunu ortaya koydu.

DHA'NIN ÇADIR ARKASI FOTOĞRAFLARI 

Çocukların bu ifadesini Doğan Haber Ajansı'nın aynı gün servis ettiği çadır arkası fotoğraflar da ortaya koydu. DHA'nın servis ettiği fotoğraflarda çocuklar çadır arkasında görüntülenmiş olarak görülüyor.

DHA, DAHA ÖNCE DE ŞORTLU KIZ YALANINI ORTAYA ATMIŞTI

Doğan Haber Ajansı geçtiğimiz aylarda  Nurcan İbrahimoğlu isimli voleybolcunun, İETT otobüsünde şort giydiği için dayak yediğini iddia etmiş ve medya günlerce bu konuyu tartışmıştı. Doğan Haber Ajansı'nın yalanını ise Rotahaber otobüs şoförü ve yolcuların açıklamalarıyla ortaya çıkarmıştı.

Ahmet MEMİŞ - ROTAHABER/ÖZEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.