banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

71 yaşındaki cinayet şüphelisi yakalandı VİDEO

Gaziantep’te 21 yıl önce evden kaçan kızı ile evlendiği kişiyi öldürdüğü iddiasıyla 36 yıl hapis cezasına çarptırılan ve uzun süre cezaevinde kalan 71 yaşındaki Mehmet Ali Kaplan eksik kalan 1 yıllık hapis cezasını tamamlamak için tutuklanarak cezaevine kondu. Caddede yürürken Polis tarafından yakalanarak göz altına alınan yaşlı adam sağlık kontrolünden geçirilmek için getirildiği hastanede gazetecilere “Ben cezamı yattım cezamı bitirdim öyle tahliye oldum”
Şanlıurfalı Mehmet Ali Kaplan 1990 yılında ailesiyle birlikte memleketi Şanlıurfa’dan Gaziantep’e göç etti. 2 yıl sonra kızı Hafize Kaplan evden kaçarak Hikmet Meşe ile evlendi. İddiaya göre kızının evden kaçarak evlenmesini öfkelenen baba Mehmet Ali Kaplan 29 Temmuz 1992 tarihinde Gaziantep’in Şehit kamil İlçesinde karşılaştığı kızı Hafize ile eşi Hikmet Meşe’yi tabanca ile vurarak öldürdü.
Cinayet’in ardından başlatılan soruşturma kapsamında Mehmet Ali Kaplan yargılandığı mahkeme tarafından 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Uzun süre cezaevinde kalan Mehmet Ali Kaplan tahliye olduktan sonra tekrar memleketi Şanlıurfa’ya yerleşti. Kızı ve damadını öldüren Kaplan’ın cezasının bitimine 1 yıl kala tahliye olduğu ortaya çıkınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler cezasını tamamlamadan cezaevinden tahliye olan Mehmet Ali kaplan’ın yakalanması için çalışma başlattı. 71 yaşındaki Kaplan’ın Kaplan köyüne yerleştiğini belirleyen Polis aradığı yaşlı adamı Cumhuriyet caddesinde yürürken yakaladı. Göz altına alınan Mehmet Ali Kaplan Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Şanlıurfa kapalı cezaevine teslim edildi.
Eksik kalan 1 yıllık cezasını tamamlamak üzere tekrar cezaevine konan 71 yaşındaki Mehmet Kaplan sağlık kontrolünden geçirilmek için getirildiği Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gazetecilere “Ben cezamı yattım cezamı bitirdim öyle tahliye oldum” dedi.
Kaynak: Urfahaber24.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.