banner2
Öne Çıkanlar Suriye ilçe Başkan Diyarbakır Urfa Haber

4/D Sağlık İşçileri Sendika Kurdular: Kamu Sağlık -Sen


Kamuda sağlık alanında hizmet veren sürekli işçi kadrosuna atanan eski taşeron işçiler kendi sorunlarını dile getirmek adına Kamu Sağlık İşçileri Sendikası (Kamu Sağlık –Sen) kurdular. 
İbrahim Halil Duyar Başkanlığından kurulan Genel merkez yönetim kurulu üyelerinin tamamının Urfalı olan Kamu Sağlık-Sen, Çalışma Bakanlığının onayından sonra e-Devlet üzerinden üye alımına başldı. Kamu Sağlık –Sen, tüm işçilere hitap etmesi yanında özellikle kamu da taşeron işçisi olarak görev yaparken kadroya alınan işçilerin sorunlarına odaklanacak.
Yıllardır kamu da taşeron işçisi olarak görev yaparken uğradıkları onlarca haksızlığa rağmen hiç bir sendikanın onların çığlıklarını duymadığını söyleyen Kamu Sağlık Sen Genel Başkanı İbrahim Halil Duyar, kadroya geçişlerin tamamlanmasıyla birlikte kendi haklarının peşine düşmek üzere kendi sendikalarını kurduklarını açıkladı.
Sadece işçilerin sesini dinleyerek hareket etmediklerini belirten Duyar, "Ankara'da Genel Merkezde oturup lüks araçlarla gezerek işçi hakkı savunulmaz. İşçinin sıkıntısına vakıf olmak için işçinin yanında durmak, kol kola girmek lazım. Biz sendikanın en tepesinden en küçük teşkilat sorumlusuna kadar aktif çalışan ve her sabah işine giden işçileriz. Biz işçinin derdini dinlemiyor, aynı dertleri bizde yaşıyoruz. Bize bizden biri lazımdı o da biz olduk. Sahada aktif çalışan bir işçi sendikasının yokluğunu biz yıllardır bedel ödeyerek öğrendik” dedi.
Kamu Sağlık –Sen Başkanı Duyar, ülkenin her toprağını karış karış gezip, emek ve ekmek mücadelesi vereceklerini, sahada aktif çalışacak ekiple yüzde yüz işçi hakkı parolasıyla işe başladıklarını ifade etti. 
Kamu Sağlık –Sen Yönetim Kurulu Listesi:

Genel Başkan İbrahim Halil Duyar
İsa Onur Genel Başkan Yardımcısı
Halil Kalkan Genel Başkan Yardımcısı
Abdullatif Kabataş  Genel Sekreter Vekili
İsmail Akıllı Genel Mali Sekreteri
Arslan Baysal Yönetim Kurulu Üyesi (Teşkilatlanmadan Sorumlu)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.