banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hilvan'da Coşkuyla kutlandı



Cumhuriyetin ilanının 95. Yıl dönümü nedeniyle Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen programa Hilvan Kaymakamı Furkan Duman, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Hilvan İlçe Başkanı Mustafa Cidir,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut,İlçe Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrıyar, Kurum Müdürleri,Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemine değinen Hilvan Kaymakamı Furkan Duman; 'Cumhuriyetin 95.Yıl dönümünü gurur ve sevinç hisleri eşliğinde milletçe kutluyoruz.Başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyeti kurup bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakan bütün kahramanlara minnettarlıklarımızı bildiriyorum 19 mayıs 1919'da Ata türkün Samsuna çıkarak milli mücadeleyi başlatıp 29 Ekim 1923 tarihinde de Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresidir diyerek ilan ettiği cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir 'açıklamasında bulundu.
İlçenin 15 Temmuz Demokrasi Meydanında okulların hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Hilvan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile İlkokul ve Ortaokullar  arasında düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere satranç takımı ve madalya hediye edildi. Ödülleri Hilvan Kaymakamı Furkan Duman ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık tarafından verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.