banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

14. KISAS AŞURE ETKİNLİĞİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi sınırlarında bulunan Kısas Mahallesi’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliğinin bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan aşure etkinliği mahalli sanatçıların bir birinden güzel türküleriyle devam etti. Etkinliğe katılan vatandaşlar kazanlarda pişirilen aşurelerden tattı.

Aşure etkinlik alanında bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Sözün sanata dönüştüğü, bağrında birçok aşığın barındığı, aşkın ve sevginin otağı Kısas’ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Başkan Beyazgül:” Aşure günü paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlediği bir gündür”

Başkan Beyazgül: ”Geleneksel 14. Kısas Aşure Etkinliği gibi anlamlı bir günde bir ve beraber olmamızın sevinci içerisindeyim. Bu anlamlı günü düzenleyen, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aşure bir ve beraber olmanın yanında bir kazanda kaynaşmanın, farklılıkları koruyarak birlik ve beraberliğin simgesi olmuştur. Çeşitli medeniyetlerin izlerini taşıyan Şanlıurfa, tıpkı aşure gibi farklılıkların bir arada buluştuğu zengin bir medeniyettir. Aşure günü paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlediği bir gündür. Bu tür kültürleri yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında Geleneksel Kısas Aşure Etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da etkinlik alanında bir konuşma yaparak ilk gün olduğu gibi Kısas’lı hemşerilerimizle hemhal olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Renkli görüntülere sahne olan Aşure Etkinliği deyiş ve türkülerle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.