banner2
Aile yuvasının temel taşı islâma göre evlilikten geçer.Evlilikte eş seçmede üç vasıf aranır. Eşlerin Dindar olması, Asil, asalet sahibi olması, güzel olmasıdır. Bu ifadeler, efendimizin buyruklarıdır. Siz Dindarı tercih edin telkini var.
Evlilik haramlara bir kalkandır.Neslin çoğalmasına vesiledir. "Evlenin Çoğalın ben Ümmetimin çokluğu ile iftihar ederim." Buyuran Ahir Ağır zaman Peygamberinin (SAV)min hadisidir.
Şimdi O, yüce peygamber kalksa Ümmetine bir baksa acaba bizler onun ümmetine layıkmıyız.Eyvah..
evlilik efendimizin sünnetlerindendir. Fitne, zina korkusu varsa evlilik farzı ayın olur. Maddi şartlar evlenmeyi o kadar zorluyor ki, altından kalkmak çok zor. Halbuki evlilikte Sünnet olan her iki tarafın kolaylık göstermesidir. israf  olan her şeyden kaçınmaktır.
Dinimizde, örfümüzde olmayan çok şey kız tarafından isteniyor. Damat yıllarca borç ödemeye mahkum ediliyor. Gelin için mehir istemek nikahın şartlarındandır. Bu mehir ev olabilir (zenginler için araba,altın taşınır taşınmazlardan olabildiği gibi, gelin mehrini şahitler huzurunda sonraya da bırakabilir. Mehir damat tarafının kaldıra bileceği ölçü ve değerde olmalıdır
Günümüzde kız tarafı damat zengin olmalı, yüksek maaşlı olmalı, arabası evi olmalı diyor Dindarlık aranmıyor.
Çeyiz eşyası ise istenirken, nan (ekmek) değil nam aranıyor.Yatak odası, misafir odası (sanki misafir var) Doğmamış çocuğa çocuk odası, beyaz eşyanın hepsi bunlarda markalı,modaya uygun kriterde aranıyor.Kız tarafı dahada istiyor.
Hele Yahudi adeti olan gelinlik olmazsa düğün bile olmaz.Düğün için konforlu salonlar tutmak,yemekler yedirmek,takı takmak sanki düğünün farzlarındandır.Böylesi bir şatafatla hiç bekar bir genç evlenemiyor.Yuva kurmaya korkuyor.Yaşı 35 e dayanmış kız erkek bu fitne asrında bekar yaşıyor.Günahıda, islama göre evlilik değil, modaya göre evlilik isteyen ebeveynedir.
Devlet 18/29 yaş
arası gençlere evlilik kredisi verecekmiş, sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmıyor.göz boyama, her tarafı siyaset kokuyor. Birde sosyal medya üzerinden moda evliliği varki, süresi 3 Ay 6 Ayı geçmiyor duygusal evlilik olduğu için mahkemelerde soluk alınıyor boşanmayla yuvalar yıkılıyor.
Zinanın serbest olması ile,nikahsızlık isyanda arşı alayı titretiyor. Bu konuda zenginlerede büyük iş düşüyor.
bekar gençleri evlendirmek. Maddi katkıda bulunmak büyük sevaplar
kazanmak.Şahit olduğum bazı zenginler her yıl bazı kadınları ve erkekleri Umreye gönderiyor. Kadın erkeklerin çoğu genç,iyi bir şey olmakla beraber Umre için verilen paralar evlenemeyen gençlere verseler,evlilik ihtiyaçlarının bir kısmını karşılasanlar büyük sevap alırlar kanaatındayım.
Bazı kardeşlerimiz de mükerrer her yıl süper Umre ve hac yapıyor.Umre Sünnet, Hac Farz bir defa yetmiyor mu? üstelik bunların otelleri, yemekleri ayrı elli çeşit yemek zevku sefa bu paralar da fakir, fukara, evlenemeyenlere verilse,Yapılan O, Umrenin, Haccın kaç katı sevap alır.Toplum olarak yaşam tarzımızda kayma, modaya uyma varsa da eski toprak yaşlılarımız,gerçek ulema,sahi zenginler
bu konuya el atmalıdır.
Nikahsızlık sosyal bir yaradır.Ekranlarda çoğu
zaman ağaların özendirici düğün sahneleri gösterilir.Nerede ise gelin altınları taşıyamıyor. Milyarlar gelin damadı süslüyor bu tablolara hiç girmiyorum.Düğünlerimiz, çeyizlerimiz İslam'a göre olmalıdır
temeli sağlam atılmayan evlenenlerden Dindar nesil ummak abesla iştiğaldır.Meşru dairede Evlilik fitne asrında Farzı ayndır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.