banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Yol-İş Sendikası Yeni Hizmet Binasına Kavuştu

Açılış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Yol-İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Emin Kubat, 81 İlin Yol İş Sendikası Şube başkanları yol iş çalışanları ve sendika üyeleri katıldı.

Hizmet binasının açılış töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç sendikaların önemini vurgulayarak şunları söyledi; “Yol-İş Türkiye’nin her metrekaresinde emeği olan işçilerin alın teri döktüğü organize olduğu bir sendika. Geçmişten bugüne hizmet eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Deve yolu ile gidilen köylerin bugün Allah’a şükür yollara kavuştuğunu görüyoruz. 15 bin km’yi geçen duble yol yaptık. Bu mühendisi ile işçisi ile Türkiye’nin, hepimizin, sendikamızın ortak başarısı emeği geçenleri kutluyoruz.”

Genel olarak bakıldığında sendikaların da sorunları olduğuna dikkat çeken Güvenç, “Tabi sorunlar var, sorunsuz olmaz. Türkiye değişiyor Dünya ile entegre oluyor. Dolayısıyla sadece sendikal konular değil yapının tamamı sorgulanıyor, gözden geçiriliyor, elden geçiyor, değişiyor. Ama kıvançla söylemek gerekiyor 2005 yılından buyana müzakereler sonucunda herkes sorununu kamuoyunun önünde söyleyerek bugünlere geldik. Şunu söylemek gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiçbir işçi mağdur edilmez, hiçbir işçi heder edilmez. Mutlaka görüşmeler yoluyla karşılıklı müzakereyle iki tarafın da kazanacağı iki tarafın da mutlu olacağı çözümler üretilir diyorum. Hiç endişelenmiyorum, bu olgunluğa hem bizler sahibiz hem işçiler sahip, hem sendikamız sahip” dedi.

Daha sonra konuşan Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ise; “Meclis gündeminde olan Büyükşehir yasa tasarısından İl Özel idaresinde çalışan arkadaşlarımızın aynı şekilde hizmetleri götürmesini istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, Şanlıurfa’nın önemli bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Şanlıurfa evimden daha temiz. Burada en büyük pay 3000’e yakın çalışanlarımıza ait. Hepsiyle gurur duyuyorum” dedi. Başkan Fakıbaba, “Kimsenin şüphesi olmasın Şanlıurfa farklı bir şehirdir. Yarın büyükşehir olduğumuzda inanıyorum ki bu sayı da yetmeyecektir. Mevcut köylerin Büyükşehir yasa tasarısıyla büyükşehire bağlanmasından sonra da Şanlıurfa’nın en uç noktası da hizmetlerden en büyük payı alacaktır “ dedi.

Konuşmaların ardından hizmet binasının açılış kurdelesini kesen Vali Güvenç sendikanın idare binası ve misafirhanelerini gezdi Şube Başkanı Emin Kubat’tan bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.