banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Suruç Sanlıurfa Haberleri Yolbaşı

Urfa'da 800 İşçi Lazım, İşçi Yok



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, her gün bir oda başkanının kendisini arayarak, ‘işçi bulamamaktan’ şikayet ettiğini söyledi.

Birçok işsizin sosyal yardımlar nedeniyle bir işte çalışmak istemediğini ifade eden Çelik “Türkiye’de işsizlik sorunu yoktur. Meslekli işçi sorunu vardır” dedi. Çelik, Yunanistanlı patronların Türkiye’de sıradan işlerde çalıştığını bildirdi. Çelik, son dönemde tartışma konusu olan iş hayatıyla ilgili önemli değişiklikleri ve projeleri STAR’a anlattı. Türkiye’de, iş dünyasında şu anda, ‘kıdem tazminatı’, ‘Sendika Yasası’ gibi özlük ve sosyal hakların iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerin tartışıldığını kaydeden Çelik, bu tablonun işsizlikte önemli bir başarı elde edildiğinin göstergesi olduğunu belirtti. Türkiye’de son yıllarda elde edilen büyüme ile işsizlik oranının tek haneli rakamlara düşürüldüğünü aktaran Çelik, Türkiye’de gerçek anlamda bir işsizliğin olmadığını söyledi.

Oda başkanları işçi arıyor

Bakan Çelik “Türkiye’de işsizlik yoktur. Dün Urfa Sanayi Odası Başkanı ile görüştüm. ‘800 işçiye ihtiyacım var, bulamıyorum’ diyor. Onlarca ilin oda başkanı da aynı şikayetlerde bulunuyor. Çünkü, adam aldığı yardımlarla, çalışarak elde edeceği geliri sağlıyor. Dolayısıyla, işsizler çalışmak istemiyor” dedi. Türkiye’nin son yıllarda yabancı ülkelerin de çekim merkezi haline geldiğini ifade eden Çelik, Türkiye’de resmi ve gayri resmi olarak yabancı uyruklu binlerce kişinin çalıştığına dikkat çekti. Sadece Azerbaycanlı 17 bin kişinin Türkiye’de bulunduğunu belirten Çelik “Bir dönem Yunanistan’da patron olanlar da sıradan iş talebinde bulunuyorlar veya çalışıyorlar. Tabii bu kişiler resmi kanallarla değil gayri resmi olarak çalışıyorlar” dedi.

Kaynak: Rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.