banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Urfa'da 130 bayan girişimcilik sertifikası aldı

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İşkur İl Müdürlüğünün ortaklaşa açtığı 7 girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 130 kursiyer sertifikalarını aldı.

Programa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Faruk Cömert, kadın kültür merkezi birim sorumluları ve kursiyerler katıldı.

Valilik konferans salonunda başarılı kursiyerler için program düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Faruk Cömert yaptı.


Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, geçtiğimiz yıl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ve Çalışma İşkur İl Müdürlüğümüz ortaklığı ile gerçekleştirilen dezavantajlı gruplara yönelik mesleki kurslarımızın sertifika töreninde bulunmaktayız. 2014 yılında 7 kurs açarak 130 kursiyer mezun ettik. Önümüzdeki günler de farklı kurslar açarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu kurslar çerçevesinde bazı kursiyerlerimiz işe yerleştirildi. Bu tür kurslar açarak vatandaşlarımızın daha fazla işe yerleştirmelerini sağlayacağız.” şeklinde konuştu. 

130 kursiyerlere sertifika vermenin heyecanını yaşadıklarını belirten Cömert, "Kentin çeşitli semtlerinde 7 tane kurs açtık. Bu kurslar; Cilt Bakım ve Güzellik Meslek Elemanı, Pastacı Yardımcısı, Çocuk Bakıcısı ve Çocuk Bakım Elemanı, Yönetici Sekreterlik ve Asistanlığı, Hazır Giyim ve Ev Tekstili, Ağ Teknolojileri Uzmanlığı ve Zihinsel Engelli çocukların ailelerine yönelik Hazır Giyim Kurslarıdır. Açılan kurslar çerçevesinde kursiyerlere devam ettikleri gün için 20 TL ücret ödeniyor." dedi.

Cömert, önümüzdeki günlerde yeni kurslar açarak hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

 

İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda da, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız 7 kursta 130 kursiyere sertifikalarını vermek üzere burada bir araya geldiklerini ifade ederek, başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.