banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Urfa Merkezde toplu taşıma için yeni yollar açıldı

Kentteki trafik yoğunluğunu azaltmak için toplu taşıma araçlarına ayrı bir yol uygulaması ile işe başlayan Büyükşehir Belediyesi Akarbaşı, Sarayönü, Divanyolu Caddesi'nde ki çalışmalarını bitirmiş ve BRT projesini hayata geçirmişti.

 

Büyükşehir ekipleri şimdi de Kapaklı Pasajı ve Atatürk Bulvarı'nda ki çalışmalarını tamamlayarak bölünmüş BRT yolunu Şanlıurfa'nın hizmetine sunuyor.

 

  Kentteki trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı Atatürk, Sarayönü ve Divanyolu Caddesi'nde BRT (metrobüs) yol çalışmalarını bitiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı çalışmanın bitiminde hem trafik yoğunluğunu azaltmak hem de toplu taşıma araçlarını daha hızlı hareket etmesini hedefliyor.

 

Çalışmanın sona erdiği istikametlerde trafik yoğunluğu azalırken özellikle Balıklıgöl istikametinden toplama merkezine gelen toplu taşıma araçları BRT yolunu kullanarak daha hızlı hareket ediyor.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada BTR yol yapmalarındaki amaçlarının hem trafiği rahatlatmak hem de toplu taşıma araçlarına yolda geçiş üstünlüğü tanımak olduğunu söyledi.

 

Kırıkçı, ilk olarak  Balıklıgöl'den Abide kavşağına kadar olan yolda söz konusu projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

 

BRT yol uygulamasında 2. etap olan Kapaklı Pasajı ve Abide Kavşağı arasındaki Atatürk Bulvarı'nda ki çalışmaların bittiğini Salı gününden itibaren uygulamanın hayata geçeceğini belirten Kırıkçı, bu güzergah üzerinde park yasağının da geldiğini vurguladı.

 

- YENİ GÜZERGAHLAR AÇILDI

 

Kırıkçı, proje kapsamında bazı yolların ve güzergahların kapandığını ancak bunlara karşılık bazı yeni güzergahların açıldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

 

"Tercihli otobüs yolu (BRT Sistemi) tarihi bölgelerden Kapaklı Pasajı bölgesine kadar olan kısımda şuanda aktif olarak kullanılmakta ve bu çalışmayla birlikte vatandaşlarımızın da memnuniyeti söz konusu. Bunun ikinci etabı olan Kapaklı Pasajı - Abide Kavşağı arasındaki uygulamayı yarın sabah itibari ile başlatmış olacağız. Yarın itibari ile bu bölgelerde trafik yön değişikliği ve park yasağı gelecek. Vatandaşlarımızdan yarın itibari ile park yasaklarına uymalarını gerekmekte. Kapaklı Pasajı ile eski vilayet kavşağı arasında her iki yönde park yasağı gelecektir, park yasağına uyulmadığı taktirde trafik tıkanıklığına yol verilmiş olacaktır. Bir diğer değişiklik ise Kapaklı Pasajı - Büyükşehir Belediyesi hizmet binası gidiş yönünde araç trafiğine kapatılacak Atatürk Caddesi'nden gelen trafik Ahmet Bahçivan İş Merkezi altından Samsat meydanına gidişi sağlanacaktır. Kapaklı Pasajı' ndan -Eski vilayet kavşağına giden kısım ise şuanda arkadaşlarımız tarafından şerit ayırma işlemi sonrasında yarın itibari ile Atatürk Caddesi Abide Kavşağı güzergahı sadece otobüs yolu olarak değiştirilecektir. Sivil araçlar ise eski vilayet kavşağından cumhuriyet caddesinde giden yolu kullanarak topla merkezi önünden  Bamyasuyu Mahallesindeki yeni 35 metrelik yoldan ikamet edecektir. Yarından itibaren yeni yapılan yol sistemine uyulmasını vatandaşlarımızdan rica ediyorum, hem şehir trafiğine hem de kendi seyir hali doğrultunda tamamlayıcı olacaktır. Yeni yapılan yol sistemi ve BRT (Metrobüs) kentimize hayırlı olsun."

Anahtar Kelimeler:
UrfaBrt63
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.