banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Urfa Kart'ta para devri kapandı

Akıllı kartla hizmet veren toplu taşıma otobüslerinde paralı binişler kalkıyor. 

BELSAN bünyesindeki otobüslere  bugünden itibaren parayla binilemeyecek. Ayrıca “Urfakart”ın yaygınlaştırılması amacıyla indirim kampanyası devam ediyor. Buna göre, 30 TL yüklemeye 2 TL, 35 TL yüklemeye 4 TL, 40 TL yüklemeye 6 TL, 45 TL yüklemeye ise ekstra 9 TL hediye söz konusu olacak. 

BELSAN yetkilileri, kampanyaya dahil olanların toplu taşıma hizmetlerinden indirimli olarak 65 kuruşa yararlanabileceklerini, 1 saatlik biniş içerisinde ring hatlarının ücretsiz olacağını belirttiler. 

194 OTOBÜS AKILLI KARTLA HİZMET VERİYOR
Şanlıurfa’da toplam 194 otobüsün  “Akıllı kart” sistemiyle  hizmet verdiğini, bunların 63’ünün yeni olduğuna  dikkat çeken BELSAN yetkilileri, şu bilgileri verdi:
“Paralı binişleri zaten belli bir zaman dilimi içerisinde kaldırmayı düşünüyorduk.  bugünden itibaren paralı binişlere tamamen son veriyoruz. 194 otobüse sadece akıllı kartla binilecektir. 

Vatandaşlarımız hazırlığını buna göre yapmalı..

Şu anda tatil haricinde her gün   100’le 120 bin arasında vatandaşı taşıyoruz. Balıklıgöl’le Maliye arasında ring hizmeti veren otobüslerden ise her gün yaklaşık 25 bin kişi yararlanıyor.”

Uygulamanın başlamasıyla birlikte sadece Belediye ile mahkemelik olan Özel halk otobüsü kooperatiflerine bağlı 80’e yakın otobüs parayla yolcu taşıyacak

Buna karşın Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri "Bizde para her zaman geçerli" sloganı ile vatandaşın paralı binişlerde mağduriyet yaşamadan yararlanabilecekler.

Faruk DEVECİ / hizmet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.