banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Ukrayna krizi piyasaları vurdu! Altın ve petrol uçuşa geçti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgenin bağımsızlığını tanıyacağını açıklamasının ardından, Brent türü ham petrol 7 yılın en yüksek seviyesi olan 97.21 dolara çıktı. Altının ons fiyatı da 6 ayın en yüksek seviyesi olan 1911.56 dolara yükseldi.
Rusya lideri Vladimir Putin, televizyon kanallarının canlı yayınladığı ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk yönetimlerinin bağımsızlığını tanıyacağını açıklayan Putin, kararnameyi imzaladı. Putin'in ABD başta olmak üzere Batı'ya ve NATO'ya ilişkin mesajları piyasaları olumsuz etkiledi.

BORSALAR ŞOK YAŞADI

Akşam saatlerinde kapanan Avrupa borsaları Ukrayna krizinde artan gerilimle yüzde 2’yi aşan oranlarda sert düşüşler ile kapandı. Avrupa’nın önemli borsalarından Paris CAC40 endeksi yüzde 2.04, Almanya’da DAX yüzde 2.07’lik kayıpla günü tamamladı. Londra Borsası’nda  FTSE100 endeksi yüzde 0.39 eksiyle kapanırken Madrid’te IBEX dün yüzde 1.18 kayıp yaşadı. Rusya’da MOEX endeksi yüzde 10.5 değer kaybetti.

Avrupa Borsalarını takip eden ABD piyasalarında Wall Street’in önde gelen borsaları da düştü. S&P500 yüzde 0.72, teknoloji hisselerinin ağırlıklı takip edildiği Nasdaq yüzde 1.23, Dow Jones endeksi ise yüzde 0.68 oranında geriledi. Putin’in açıklamalarının ardından Asya piyasaların da da sert düşüşler yaşandı. Asya borsalarında kayıplar yüzde 1.4’ü aştı. Rus rublesi Japon yeni karşısında 18 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

ALTIN UÇUŞTA

Brent türü ham petrol yüzde 2 oranında artışla 7 yılın en yüksek seviyesi olan 97.21 dolara çıktı. Son günlerde Rusya – Ukrayna gerginliği nedeniyle değer kazanan altının ons fiyatı Putin'in açıklamaları ile 6 ayın en yüksek seviyesi olan 1911.56 dolara kadar çıktı. Doğalgaz fiyatları ise yüzde 6 oranında yükseldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.