banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir TBMM

Turizm için Büyük Buluşma!..

Şanlıurfa Belediyesi'nin ev sahipliğinde Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat ve Turizmci Faruk Pekin'in katılımıyla El Ruha Oteli'nde düzenlenen toplantıda Şanlıurfa'nın turizmi ele alındı.

     Toplantıya, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkan Vekili Osman Baysal, Kent Konseyi Başkanı Nihat Taş ve Urfa'da turizm sektörüyle uğraşan otel, lokanta, konukevi, turizm acenteliği yapan bazı turizm firmalarının yetkilileri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

     Şanlıurfa turizminin canlandırılması hususunda daha farklı neler yapılabilir sorusuna cevap aranan toplantıda katılımcılar fikir alışverişi yaptı.

    Urfa'nın turizm alanında hak ettiği yerde olmadığına dikkat çeken katılımcılar tüm kurum ve kuruluşların bu konuda üzerlerine düşen görevleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeleri çağrısında bulundular.

    Katılımcıları teker teker dinledikten sonra bir konuşma yapan Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Şanlıurfa'nın son 10 yıl içersinde belediyecilik hususunda büyük ilerlemeler kat ettiğini bunun yanı sıra tarihsel dokusunu da çok iyi koruyabilen bir kent olduğunu söyledi.

    Bir şehrin tanıtımına paralel olarak turizm potansiyelinin arttığını ifade eden Yücel, "Öncelikle turizm anlamında yapılması planlanan çalışmaların bir program dahilinde en az 3-4 yılı kapsayabilecek bir biçimde hazırlanmalıdır. Şanlıurfa'da bu konuda ciddi bir istek ve potansiyel görüyorum. Turizmde önemli olan, yapılacak çalışmayı öncelikle şehirde yaşayan insanlara kabul ettirmektir. Turizmin Urfa'da canlandırılması için gerekli maddi kaynaklar sağlandığı takdirde bu şehir turizmden istenilen ölçüde fayda görecektir "dedi.

     Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ise Şanlıurfa'nın son 5-6 yılda çok ciddi anlamda gelişme gösterdiğini belirterek, turizmin şehirciliğin en önemli göstergelerinden biri olduğunu kaydetti.

    "Şanlıurfa" adına başta tüm Türkiye'ye daha sonra tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Fakıbaba, bu amaç doğrultusunda turizm çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

    Turizm alanında yaşanacak olan bir olumsuzluğun kentin tüm kaderini etkileyebilecek boyutta olduğunu belirten Belediye Başkanı Fakıbaba, bu yüzden kentte ayrı bir yere sahip olan turizm potansiyelini iyiye kullanmak için Şanlıurfalılar olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerektiğini vurguladı.   

     Fakıbaba, "Turizmde önemli olan, güleryüzlülüğü koruyarak, basit hatalardan uzak durmaktır. Turizmde her dönem aynı yoğunluk istenilse de olmaz, belli bir dönemi vardır, süreci iyi değerlendirmek gerekir. Kentin var olan potansiyelini geliştirmek için merkezi hükümetin de çalışmalara destek vermesi gerekiyor. Bu kadar zenginlik kullanılamıyorsa ortada şüphe uyandıran farklı bir durum var demektir. Ben 'GAP turu', değil 'Şanlıurfa turları' düzenlenmesini istiyorum. Şanlıurfa göz atılıp geçilebilecek bir şehir değil.''

     Turizmi "Bacasız Fabrikaya" benzeten Başkan Fakıbaba, "Turizm sektöründe reklâm şarttır. Şanlıurfa'yı turizm alanında önemli bir yere taşıyabilmek için ciddi reklâm çalışmaları yapmalıyız. Biz Şanlıurfa Belediyesi olarak turizm konusundaki hedeflerimizi belirledik ve bu yönde çalışmalar yapıyoruz" dedi.

     Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ise 2023 yılında, Şanlıurfa'da, kişi başına düşen milli gelirin, Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağını söyledi.

     Vali Nuri Okutan, toplantıda yaptığı konuşmada, bölgede devletin daha belirgin rol oynaması, bu role öncelikle vatandaş ve diğer sivil toplum kuruluşlarının destek vermesi gerektiğini ifade etti.

     Şanlıurfa'nın son dönemde çok ciddi yatırımlar aldığını belirten Vali Okutan, konuşmasına şöyle devam etti:

      "Bu yatırımların çoğunluğu altyapı olmakla birlikte artık yavaş yavaş bu çalışmalar sosyal hayata da verim sağlamaya başladı. Özellikle sulanabilir arazinin mevcut durumun üç katına çıkmasıyla birlikte vatandaşımızın refah seviyesi artacak. Planlamalarımıza göre, Şanlıurfa 2023'te kişi başına düşen milli gelirde Türkiye ortalamasının üzerine çıkacak. Özellikle yatırımların yapılmasında şehirde kenetlenmek çok önemlidir."

     Toplantının sonunda Belediye Başkanı Fakıbaba, davetlerini kırmayıp Şanlıurfa'ya gelen Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat ve Turizmci Faruk Pekin'e teşekkür ederek birer şükran plaketi takdim etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.