banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Elektrikleri kesilen çiftçilere 3 gün süre verildi

Tarımsal sulamada kullandıkları elektriğin bedelini yıllardır ödemedikleri için elektrikleri kesilince yol kesip eylem yapan çiftçilere, Dicle Elektrik jest yaptı. Enerji şirketi, tarladaki ürünlerin kurumaması için çiftçilere günde 5 saat elektrik enerjisi vermeye başladı.

ŞİRKET, ÇİFTÇİNİN TALEBİ GÖZARDI ETMEDİ
Şanlıurfa’da yıllardır biriken elektrik borçlarını ödemeyen Sevimli, Yalınlı-On Ortak, Topçu Gündaş, Güzelyurt, Merkez Bozova ve Tatarhöyük sulama birliklerinin elektriği, Dicle Elektrik tarafından mevzuata uygun olarak yapılan bildirimlerin ardından Cuma günü kesilmişti.
Çiftçilerden gelen ‘‘Ürünlerimiz kuruyacak, yardımcı olun’’ talebini göz ardı etmeyen bölgenin enerji şirketi Dicle Elektrik, bir iyi niyet göstergesi olarak dün akşamdan itibaren söz konusu sulama birliklerine üye olan çiftçilere günde 5’er saat elektrik vermeye başladı. Üç gün boyunca devam edecek olan bu uygulamaya rağmen, borcu bulunan sulama birlikleri borçlarını ödemez veya temlik vererek tarımsal desteklemelerinden ödenmesi için başvuruda bulunmazlar ise elektrikleri yeniden kesilecek.

KARŞILIK VERİLMEZ İSE YENİDEN KESİLECEK
Dicle Elektrik yetkilileri, söz konusu olan sulama birliklerinden bazılarının içerisinde bulunduğumuz 2016’nın dışında 2014, 2015 yıllarına ait elektrik borçları bulunduğuna dikkat çekerek, şöyle dediler:
‘’Bu sulama birliklerine borçlarını ödemeleri için defalarca çağrıda bulunduk. Ödeme yapmaları halinde borçlarına yüzde 60’ı aşkın oranda indirim uygulanacağını bildirdik. Defalarca istedikleri süreyi verdik. Ancak bir türlü ödeme yapılmayınca mevzuata uygun tüm bildirimleri yaparak elektriklerini kesmek zorunda kaldık. Elektrik tedariki yapılabilmesi için bunu yapmak zorundaydık. Gelen talepler üzerine sırf üreticilerin ürünü tarlada kurumasın diye bir iyi niyet göstergesi olarak elektriği kesilen çiftçilere günde 5 saat enerji veriyoruz. Bu süre sonunda iyi niyetimize karşılık verilmez ve ödeme konusunda bir girişimde bulunulmaz, gerekli evrakları şirkete vermezler ise istemeyerek de olsa yeniden elektriklerini kesmek zorunda kalacağız.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çiftçi 4 yıl önce

en iyisi kökten kesin gitsin yankesiciler